ΕΟΑΣ Ν. Χανίων: «Να σταματήσει το αίσχος των αγροτοδικείων»

KTHNOTROFOI1

«Τη νέα προσπάθεια για δίκη αγροτών, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 2013» καταγγέλλει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣ) Νομού Χανίων, υποστηρίζοντας ότι «εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος».

Παράλληλα, καλεί σε «μαζική παράσταση διαμαρτυρίας», την ίδια ημέρα (9/11), στις 10 το πρωί, στα Δικαστήρια Χανίων.

Όπως γνωστοποιεί η Ομοσπονδία, «καλούνται να απολογηθούν ο Σοφοκλής Τσουρουνάκης και ο Βαγγέλης Καβρουλάκης, οι οποίοι ήταν πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της ΕΟΑΣ Ν. Χανίων την περίοδο εκείνη».

Και προσθέτει: «Ξαναέρχεται ως συνέχεια ανάλογων αγροτοδικείων που προηγήθηκαν σε άλλους Νομούς σε όλη τη χώρα και δείχνει πόσο ψεύτικες ήταν οι υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για απόσυρση των κατηγοριών των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων. Για πολλοστή φορά επιδιώκουν να υποτάξουν το αγροτικό κίνημα, ώστε να μην αντισταθεί στη λαίλαπα των αντιαγροτικών αποφάσεων της ΕΕ, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων, των παλαιών και νέων, που αξιοποίησαν και αξιοποιούν τα αγροτοδικεία ως μέσο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων μας. Είναι γελασμένοι! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους».     

Και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καταλήγει: «Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων μας».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή