Α. Ανδρεάδης: Περισσότερα «πράσινα» ξενοδοχεία και στην Ελλάδα

green-hotels

«Bασικός πυλώνας στον σχεδιασμό της αναπτυξιακής στρατηγικής του ελληνικού τουρισμού πρέπει είναι αυτός της βιώσιμης ανάπτυξης», σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, στο Συνέδριο Sustainability Summit for Southeast Europe and the Mediterranean του Economist.

«Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η τάση αναζήτησης τουριστικών μονάδων για πιστοποιημένα αειφόρα ξενοδοχεία μεγαλώνει», ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης και στάθηκε σε πρόσφατη έρευνα της Booking.com, όπου το 52% των ερωτηθέντων ταξιδιωτών απάντησαν ότι θα επηρεάζονταν για την τελική επιλογή ξενοδοχείου από τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδόσεις του.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, αρκετές μονάδες διαθέτουν, πλέον, μία σειρά από διεθνείς περιβαλλοντικές και αειφορικές πιστοποιήσεις, όπως το ISO 14001, Travelife και Green Key, ενώ έχουν αρχίσει να εκδίδονται και ετήσιες εκθέσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Με τα περιβαλλοντικά θέματα να βρίσκονται ολοένα και υψηλότερα στην ατζέντα της επιχειρηματικότητας, η ένταξη της αειφορίας στην ελληνική τουριστική βιομηχανία είναι μονόδρομος, ενώ το 2017 θα είναι έτος βιώσιμου τουρισμού.

«Το 2017 μας δίνει μια εξαιρετική αφορμή για να ενεργοποιήσουμε τη στρατηγική μας. Υιοθετούμε το Διεθνές Έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και ξεκινάμε σειρά ενεργειών προς την κατεύθυνση της αειφορίας. Είναι σημαντικό για την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού, να σχεδιάσουμε τη στρατηγική εκείνη η οποία θα αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλουμε στη μεγιστοποίηση της διασύνδεσης του τομέα με τους υπόλοιπους της ελληνικής οικονομίας. Αυτός θεωρούμε ότι είναι ο εφικτός δρόμος για να οδηγήσουμε τη χώρα στην πολυπόθητη ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Ανδρεάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή