Παρέμβαση Μπαλωμενάκη για το νέο πλαίσιο άσκησης της οικονομικής δραστηριότητας

balomenakis

 

Στις δυνατότητες της κρατικής μηχανής να ανταποκριθεί στα νέα σύνθετα καθήκοντα που επιβάλλει η αλλαγή τρόπου έναρξης της οικονομικής δραστηριότητας αναφέρθηκε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της βουλής.

 

«Όπως είναι γνωστό με νέες ρυθμίσεις απλοποιείται κατά πολύ η έναρξη επαγγελματικής και εν γένει η πάσης φύσεως οικονομική δραστηριότητα. Κομβικό σημείο είναι η κατάργηση της εκ των προτέρων αδειοδότησης. Μέχρι σήμερα αυτή η διαδικασία απαιτούσε συνήθως μεγάλα χρονικά διαστήματα και όχι σπάνια παρείχε το έδαφος για συναλλαγή, με κύριο φαινόμενο το γνωστό και πολλές φορές καταγγελμένο “γρηγορόσημο”. Με τις νέες ρυθμίσεις θα γίνονται εκ των υστέρων (ex post) έλεγχοι συμμόρφωσης με τη νομοθεσία», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

 

«Το ερώτημα εάν η δημόσια διοίκηση είναι ικανή να επωμισθεί το βάρος των πολύ περισσότερων και πιο απαιτητικών επιτόπιων ελέγχων δεν είναι καθόλου ρητορικό», τόνισε ο Χανιώτης βουλευτής και συμπλήρωσε ότι οι νέες ρυθμίσεις θα απαιτήσουν την καταβολή πρόσθετης, εξειδικευμένης, συντονισμένης και ανά πάσα στιγμή έτοιμης να εκτελεστεί ελεγκτικής, εποπτικής εργασίας.

 

«Το νέο περιβάλλον θα αξιοποιηθεί και θα ενσωματωθεί εν τέλει στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη στον βαθμό που θα δημιουργείται ένα νέο μοντέλο δημόσιας διοίκησης. Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε μια σε βάθος μεταρρύθμιση της διοικητικής δομής και του τρόπου λειτουργίας της», τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης και πρόσθεσε ότι «έχει δώσει (σ.σ. η κυβέρνηση) ήδη δείγματα γραφής με σημαντικά νομοθετήματα όπως για την αντικειμενική και χωρίς κομματικά προαπαιτούμενα ανάδειξη των επιτελικών στελεχών και την απλοποίηση της κινητικότητας σε βάση εθελοντική, δημοκρατική και διάφανη».

 

Δείτε την κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη.

 

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή