Πού ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων;

xania-katasthmata-magazia

Χθες συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλο Χανίων ένα θέμα που αφορούσε άμεσα τα τοπικά καταστήματα και την επιβίωσή τους και συγκεκριμένα η αύξηση των τελών καθαριότητας, η οποία επηρεάζει το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων σε μία περίοδο που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο δύσκολη είναι γι’ αυτές.

Είναι προφανές ότι το θέμα αυτό ανήκει στα υψίστης προτεραιότητας για οποιονδήποτε ασχολείται συνδικαλιστικά με την προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων και γι’ αυτό στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρεβρισκόταν και μίλησαν, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Μαργαρώνης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παυλάκης, η πρόεδρος των καταστημάτων εστίασης κα Σαματά, ο πρόεδρος των καταστηματαρχών του παλιού λιμανιού κ. Καμηλάκης και πολλοί επαγγελματίες -ανάμεσά τους κι εγώ- που προσπαθήσαμε με την παρουσία μας να πιέσουμε τους δημοτικούς συμβούλους να αντιληφθούν το πόσο πολύ θα επιβάρυνε μα τέτοια αύξηση τις επιχειρήσεις. Ενδεικτικό, δε, είναι ότι η συζήτηση του θέματος αυτού διήρκησε πάνω από τρεις ώρες και υπήρξαν πάρα πολλές εντάσεις και αψιμαχίες, δείγμα του πόσο σημαντικό ήταν αυτό το θέμα.

Με πραγματική λύπη, καταγγέλλω την πλήρη απουσία του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων από τη συζήτηση του θέματος αυτού, που τελικά πέρασε για ελάχιστες ψήφους. Για να καταδείξω το πόσο σημαντική μπορούσε να είναι η παρουσία και παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου, σας αναφέρω ότι για το επόμενο θέμα που συζητήθηκε και που ήταν η αύξηση των δημοτικών τελών σε ποσοστό 0, 5% επί του τζίρου των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, υπήρξε καταλυτική η -διά του προεδρείου του- παρέμβαση του Συλλόγου των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και το θέμα αποσύρθηκε.

Δυστυχώς και όπως επανειλλημένα έχουμε καταγγείλει ως παράταξη «Εμποροι των Χανίων», η νέα διοίκηση του Συλλόγου τον έχει μετατρέψει σε κομματικό όργανο του ΚΚΕ χρησιμοποιώντας τον για να μεταδίδει τις πολιτικές θέσεις του κόμματος αυτού, αντιγράφοντας τις κυριολεκτικά από τα κομματικά δελτία Τύπου (σχετικές καταγγελίες με αποδείξεις έχουν ήδη δημοσιευτεί στα ΜΜΕ).

Κύριοι του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, καλές οι δήθεν παρεμβάσεις προς το κράτος και οι αγωνιστικές φανφάρες για τα μνημόνια, τον καπιταλισμό, την Ευρωπαϊκή Ένωση κ.λπ., γνωρίζουμε όμως όλοι, ότι ελάχιστα είναι τα αποτέλεσματα που μπορούν να αποφέρουν. Αντιθέτως, οι παρεμβάσεις προς τις τοπικές Αρχές για ζητήματα που αφορούν άμεσα τα τοπικά μαγαζιά και ουσία έχουν και αποτελέσματα μπορούν να φέρουν, όπως κατ’ επανάληψη έχει γίνει στο παρελθόν από προηγούμενες διοικήσεις.

Άλλωστε, η βασική αποστολή του συλλόγου είναι η προάσπιση των τοπικών καταστημάτων και αυτό φυσικά δεν μπορεί να επιτευχθεί διά της απουσίας του Συλλόγου από τέτοιες σημαντικές συζητήσεις, όπως η χθεσινή, για τα τέλη καθαριότητας, όπου τελικά πάρθηκε απόφαση που θα επιβαρύνει 3.000 Χανιώτικες επιχειρήσεις – απόφαση για την οποία είστε και εσείς υπόλογοι, πλέον, απέναντι στους συναδέλφους.

* Ο κ. Τάκης Ζερβουδάκης είναι πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, μέλος της παράταξης «Εμποροι των Χανίων».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή