Η νέα χρονιά φέρνει… αλλαγές σε πρόσωπα στον Δήμο Χανίων

dhmarxeio-xanion

Αλλαγές σε πρόσωπα φέρνει ο νέος χρόνος στον Δήμο Χανίων. Στα τέλη Φεβρουαρίου η Δημοτική Αρχή συμπληρώνει το ήμισυ της θητείας της (2, 5 χρόνια) και ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας θα προχωρήσει σε αλλαγές στο σχήμα, η κλίμακα των οποίων δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί, καθώς απομένουν δύο και πλέον μήνες έως την ώρα της ανακοίνωσης των κρίσιμων αποφάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αλλαγές, όχι μόνο σε ό, τι αφορά στους αντιδημάρχους, αλλά και σε Οργανισμούς και Δημοτικές Επιχειρήσεις, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, όπως παραδέχθηκε σήμερα ο κ. Βάμβουκας, όταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα από το HANIA.news.

«Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από τη λειτουργία του σημερινού σχήματος», σημείωσε, αρχικά, ο κ. Βάμβουκας, όταν κλήθηκε να αποσαφηνίσει αν είναι ικανοποιημένος απ’ όλους τους συνεργάτες του ή αν εκτιμά ότι κάποιοι εξ αυτών υστερούν σε απόδοση. « Δεν είναι όλα τέλεια, ούτε όλοι έχουν τον ίδιο βαθμό απόδοσης, ούτε, βέβαια, χειρίζονται τα ίδια θέματα δυσκολίας», πρόσθεσε.

«Θεωρώ ότι οι αλλαγές που έκανα στα τέλη του περασμένου Απριλίου ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς αποδείχθηκαν ωφέλιμες για τη Δημοτική Αρχή, έδωσαν μια προωθητική ενέργεια, χωρίς αυτό να εμπεριέχει κάποια αιχμή για τα άτομα που έμειναν εκτός. Το σχήμα, όμως, κατά γενική ομολογία, έχει καλύτερη χημεία μετά τις αλλαγές, λειτουργεί πιο συνεκτικά, άρα αποδίδει και καλύτερα», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Βάμβουκας σημείωσε ότι «όλες οι θέσεις θα ξαναμπούν στο μικροσκόπιο», αφήνοντας, έτσι, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα με τον ίδιο, μελετάται το ενδεχόμενο όχι μόνο αντικαταστάσεων, αλλά και μετακινήσεων συνεργατών του, με στόχο την αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων στελεχών, με δυνατότητες και όρεξη για δουλειά.

bamboykas-antidhmarxoi

Κληθείς να διευκρινίσει αν αληθεύουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρξουν αλλαγές τόσο στο «τιμόνι» της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ), όπου ο ίδιος παραμένει πρόεδρος μέχρι και σήμερα μετά την παραίτηση του Μιχάλη Τζινευράκη, όσο και στην προεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, με δεδομένο ότι ο Μιχάλης Βλαχάκης διατηρεί, ταυτόχρονα, και τη «δύσκολη» θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την άσκηση των καθηκόντων του, ο Δήμαρχος Χανίων απάντησε: «Σε ό, τι αφορά στη ΔΕΔΙΣΑ, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει νέος πρόεδρος. Αυτό θα γίνει όταν κλείσουν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν καθώς πρόκειται για μία σημαντική Επιχείρηση, που κουβαλά, όμως, κάποιες παθογένειες από το παρελθόν. Υπάρχουν πράγματα που έχουν ήδη ρυθμιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και μόλις η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί θα αναλάβει νέος πρόεδρος. Όσον αφορά στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, υπάρχουν σε εξέλιξη σημαντικά θέματα, τα οποία βρίσκονται σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη φάση. Για να φύγει κάποιος και να έρθει κάποιος άλλος στη θέση του, είναι καλό τα ζητήματα υψηλής πολιτικής να έχουν κλείσει, να μην υπάρχουν εκκρεμότητες», σημείωσε ο κ. Βάμβουκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βάμβουκας τόνισε, με ιδιαίτερη έμφαση, ότι στην απόφαση για την αξιοποίηση μελών της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν και η στάση των μελών στο Δημοτικό Συμβούλιο στα σημαντικά πολιτικά ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, τα ανταποδοτικά τέλη. «Η διαφοροποίηση είναι κατανοητή σε μικρότερης σημασίας θέματα, ωστόσο τα σοβαρά ζητήματα, που κρίνουν την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, πρέπει να τα στηρίζουν όλοι. Η πλειοψηφία πρέπει να λειτουργεί ως πλειοψηφία», σημείωσε ο Δήμαρχος Χανίων, λέγοντας, όμως, ταυτόχρονα, ότι «κανείς δεν είναι αποκλεισμένος εκ των προτέρων».

Στην παρατήρηση τού HANIA.news ότι τα περί μη αποκλεισμού έρχονται σε αντίθεση με το κριτήριο της στήριξης -στο Δημοτικό Συμβούλιο- των θέσεων της πλειοψηφίας στα σημαντικά ζητήματα, ο κ. Βάμβουκας σχολίασε ότι «δεν είναι όλες οι θέσεις ίδιας βαρύτητας».

Ερωτηθείς, τέλος, αν θα υπάρξει αξιοποίηση προσώπων εκτός της 29μελούς δημοτικής ομάδας, ο Δήμαρχος Χανίων απάντησε ότι «από την αρχή της θητείας μας εφαρμόσαμε μία τολμηρή καινοτομία με την αξιοποίηση τεσσάρων ικανών συμπολιτών μας σε συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης, που είχε πολύ ενδιαφέρον και σε πολλές περιπτώσεις απέδωσε θετικά αποτελέσματα, δείχνοντας, παράλληλα, ότι δεν είμαστε μια κλειστή ομάδα» (σ.σ. Αντώνης Σχετάκης, πρόεδρος ΔΕΥΑΧ, Αμαλία Κωτσάκη, πρόεδρος ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Γιώργος Βαρουδάκης, πρόεδρος Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, Νάσος Αθανασόπουλος, πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕΚ. Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη του περασμένου Απριλίου την προεδρία και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ έχει αναλάβει ο κ. Βαρουδάκης στη θέση της κ. Κωτσάκη). «Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να ακυρώσω αυτή την καινοτόμο διαδικασία», πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, αφήνοντας, ουσιαστικά, ανοιχτό το ενδεχόμενο αξιοποίησης και προσώπων εκτός της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή