Χανιά | Το «έστρωσε» στον Ομαλό, έπιασαν δουλειά τα μηχανήματα (εικόνες)

omalos-xionia

Κατάλευκο είναι το τοπίο στον Ομαλό, όπου το χιόνι έπεσε πυκνό, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη πιάσει δουλειά τα εκχιονιστικά μηχανήματα για το άνοιγμα του δρόμου, που έκλεισε στη θέση Φώκιες, και την ασφαλή διέλευση των οδηγών.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη, τα μηχανήματα ξεκίνησαν τον εκχιονισμό με καθυστέρηση καθώς υπήρξε αναμονή για να «στρωθεί» το χιόνι στον δρόμο Χανίων – Ομαλού, προκειμένου να μην προκαλέσουν προβλήματα στο οδόστρωμα.

omalos-xionia4

Προβλήματα εξαιτίας της χιονόπτωσης υπάρχουν και στις περιοχές Σέμπρωνας και Πέτρα – Σελί, όπου επίσης τα μηχανήματα έχουν αναλάβει δράση, σύμφωνα με τον κ. Κουρουπάκη, ο οποίος εκτίμησε ότι αν υπήρχαν ισχυροί άνεμοι το χιόνι θα είχε κάνει την εμφάνισή του και σε χαμηλότερα επίπεδα.

Γενικότερα, εξαιτίας τόσο της χιονόπτωσης, όσο και των χαμηλών θερμοκρασιών, που δημιουγούν πάγο σε σημεία του οδοστρώματος, οι οδηγοί που κινούνται στα ορεινά των Χανίων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και καλό θα είναι να φέρουν μαζί τους αντιολησθητικές αλυσίδες.

omalos-xionia3

omalos-xionia2

omalos-xionia5

Φωτογραφίες: Γιώργος Κουτρούλης

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή