Νέα παράταση στην πληρωμή των εισφορών στον ΕΦΚΑ

EFKA

Δεκαήμερη παράταση της προθεσμίας -που λήγει την Παρασκευή- για την πληρωμή των εισφορών σχεδιάζει να δώσει ο ΕΦΚΑ στους περίπου 90.000 παράλληλα ασφαλισμένους (μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες) για τους οποίους υπάρχει δυσκολία να εξακριβωθεί η μορφή της απασχόλησης που είχαν το 2015 και αν συνεχίζουν να διατηρούν ή όχι  «μπλοκάκια».

«Αν δεν προλάβουν οι υπηρεσίες να λύσουν το πρόβλημα που είναι γνωστό, θα δώσουμε παράταση 1 εβδομαδας ή 10 ημερών….ούτε θα αποφύγουν τις πληρωμές ούτε όμως και θα τους επιβληθούν πρόστιμα» δηλώνει στο imerisia.gr ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Δημ. Τσακίρης.

Ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ παραδέχεται, πάντως, ότι θα υπάρξει θέμα διπλής επιβάρυνσης όσων εμφανίζονταν ως ελεύθεροι επαγγελματίες το 2015 και το 2016 και φέτος, απασχολούμενοι σε 1 – 2 εργοδότες και αξιοποιώντας τη διάταξη του άρθρου 39 παράγραφος 9 του νόμου Κατρούγκαλου (για επιμερισμό των εισφορών με τον εργοδότη) δεν υποχρεούνται να καταβάλουν την εισφορά 26,95% που τους βεβαιώνει ο ΕΦΚΑ.

Στα ειδοποιητήρια εντοπίζονται  πολλά λάθη τα οποία  θα αντιμετωπιστούν μέσω συμψηφισμών στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων του 2016 ή και την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποχρεούνται να υποβάλουν οι εργοδότες δηλώνοντας τους απασχολούμενους – αμειβόμενους με ΔΠΥ «οιονεί» μισθωτούς.

Πηγή: imerisia.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή