Τουριστικά καταστήματα Παλιάς Πόλης: Τι γίνεται σε άλλες πόλεις και τι στα Χανιά

1

Την πρακτική σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού αναφορικά με τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης Χανίων, ασκώντας κριτική στη Δημοτική Αρχή για το νέο κανονισμό παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή της, με τίτλο «Παγκόσμια τουριστική βιομηχανία», η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει τα εξής:

«Όλες αυτές τις ημέρες στις δημόσιες συζητήσεις που γίνονται με αφορμή τους κοινόχρηστους, ακούμε τη Δημοτική Αρχή στη ρητορική της να χρησιμοποιεί εκφράσεις τύπου “προστατεύουμε την αισθητική φυσιογνωμία της πόλης μας, όπως συμβαίνει σε άλλες πόλεις, κυρίως ευρωπαϊκές”.

Εμείς, η Συντονιστική Επιτροπή Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης, έχουμε φωτογραφίες -που εύκολα μπορεί καθένας να βρει στο διαδίκτυο- από πόλεις – κοσμήματα, στις οποίες έχουν αναφερθεί τόσο ο κ. Βάμβουκας όσο και ο κ. Βλαχάκης κατ’ επανάληψη.

4

Πόλεις, γνωστές για την τεράστια τουριστική επισκέψιμότητά τους και την πολύ καλή αισθητική τους.

Φωτογραφίες από τουριστικά καταστήματα από Παρίσι, Ρώμη, Φλωρεντία, Σιένα, Βενετία, αλλά και, για να μην πάμε πολύ μακριά, Σαντορίνη και Μύκονο. Όλες πόλεις που υποδέχονται κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου και αποτελούν τους πιο ακριβοπληρωμένους προορισμούς.

5

3

Απευθύνονται σε αυτούς τους ποιοτικούς τουρίστες που και εμείς φιλοδοξούμε κάποτε να δούμε. Ωστόσο, στις φωτογραφίες θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα στη μέση του δρόμου, εκτός των καταστημάτων, ανάλογα με αυτά που συναντάμε σε έναν μικρό περίπατο στην Παλιά Πόλη.

Ακόμα και στην πολύ γνωστή Βενετία, όπου στην κεντρική πλατεία του Άγιου Μάρκου υπάρχει περίπτερο γεμάτο με μάσκες και άλλα σουβενίρ προς πώληση. Στη Φλωρεντία, στην Piazza Della Signoria (και σε όλες τις κεντρικές πλατείες της πόλης), καφέ και εστιατόρια συνθέτουν στην αισθητική και ατμόσφαιρα της πόλης.

6

Στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, που βρίσκονται στα must go once in your life time, στις λίστες των ταξιδιωτών παγκοσμίως, δεν υπάρχει στενό που να μη φιλοξενεί τουριστικά προϊόντα και αναμνηστικά, όχι πάντα με ιδιαίτερη αισθητική οφείλουμε να ομολογήσουμε.

2

Ωστόσο, οι υποδομές των νησιών που είναι εξαιρετικές, υπερκαλύπτουν ακόμα και αυτές τις ατέλειες. Και για να μην κατηγορηθούμε, θα επαναλάβουμε ότι θέλουμε και επιζητάμε την τάξη και την εφαρμογή των νόμων.

Αλλά, όταν ακούμε διατυπώσεις από τον κ. Βλαχάκη, ότι δεν συμφωνεί με την αισθητική του το εμπόρευμα με τα μαγιό και τις πετσέτες που εκθέτει η Χάληδων, δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε. Αυτά τα εμπρεύματα κ. Αντιδήμαρχε ταϊζουν εδώ και χρόνια τις οικογένειές μας.

Αυτή είναι η τουριστική βιομηχανία κύριοι, εκτός και αν θέλετε η πόλη μας να είναι μια πόλη νεκρή, όπως προχθές».

Διαβάστε ακόμη: Μ. Βλαχάκης για νέο κανονισμό: Τριάντα χρόνια συζητάμε, πρέπει να προχωρήσουμε

BLAXAKHS-OK

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή