Εσπερίδα για το περιβαλλοντικό πρόβλημα -και- στην Κρήτη

PERIBALLON

Με μία εσπερίδα εστιασμένη στο περιβαλλοντικό πρόβλημα τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, και ανοιχτή σε όλο τον κόσμο, επέλεξαν να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ρεθύμνου και Χανίων.

Η εσπερίδα, με θέμα: «Από την παγκόσμια κλιματική αλλαγή έως την τοπική ανεξέλεγκτη δόμηση: το περιβαλλοντικό πρόβλημα σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. Τι μπορούμε να κάνουμε;», θα λάβει χώρα την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρες 17:30 – 20:30 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Στο πλαίσιο της εσπερίδας θα αναλυθεί η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στην Κρήτη, καθώς και τα νομοθετικά και πρακτικά βήματα για την αντιμετώπισή της, με έμφαση στις ορθές γεωργικές πρακτικές για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με την περιβαλλοντική παραβατικότητα σε τοπικό επίπεδο, ενώ περαιτέρω θα προβληθεί ο ρόλος των τοπικών ΜΜΕ και των ΜΚΟ στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

Το πρόγραμμα της εσπερίδας έχει ως εξής:

17:30 – 18:00: Προσέλευση – δηλώσεις συμμετοχής.

18:00 – 18:05: Χαιρετισμός προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Βαγγέλη Μουνδριανάκη.

18:05 – 18:10: Χαιρετισμός προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Γιάννη Δασκαλάκη.

ΜΕΡΟΣ Α’: Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στην Κρήτη, νομοθετικά και πρακτικά βήματα για την αντιμετώπισή της (συντονίστρια: Μαρία Μανιαδάκη, δικηγόρος, ΜΔΕ, συντονίστρια Παρατηρητηρίου Περιβαλλοντικού Δικαίου Δυτικής Κρήτης).

18:10 – 18:25: Η παγκόσμια κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στους ευάλωτους οικονομικούς τομείς της Κρήτης, Δρ. Γιάννης Δαλιακόπουλος, ερευνητής, μηχανικός Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης.

18:25 – 18:40: Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σύμφωνα με τη διεθνή, ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, Δρ. Αγγελική Καλλία – Αντωνίου, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, καθηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

18:40 – 18:55: Ορθές γεωργικές πρακτικές για την προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή, Δρ. Γιώργος Ψαρράς, ερευνητής, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου.

18:55 – 19:10: Ερωτήσεις.

19:10 – 19:30: Διάλειμμα.

ΜΕΡΟΣ Β’: Η περιβαλλοντική παραβατικότητα σε τοπικό επίπεδο, η προβολή της από τα τοπικά ΜΜΕ και η ανάληψη δράσης από τους ενδιαφερόμενους πολίτες (συντονίστρια: Ιωσηφίνα Σαριδάκη, δικηγόρος, ΜΔΕ).

19:30 – 19:45: Παρουσίαση του προγράμματος LIFE NATURA THEMIS, Νίκος Χαζιράκης, δικηγόρος, ταμίας Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος για τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων.

19:45 – 20:00: Η περιβαλλοντική παραβατικότητα στη Δυτική Κρήτη, αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης από την πλευρά των ΜΚΟ, Ευτέρπη (Εύη) Τζινευράκη, δικηγόρος.

20:00 – 20:15: Περιβαλλοντική δημοσιογραφία και τοπική δημοσιότητα, Αντώνης Σκαμνάκης, επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

20:15 – 20:30: Ερωτήσεις – κλείσιμο εσπερίδας.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή