Σταθάκης: Νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης το αίτημα Total – ExxonMobil – ΕΛΠΕ

STATHAKHS-EREYNES

Οικόπεδα νότια της Κρήτης που είχαν προκηρυχθεί στο δεύτερο γύρο παραχωρήσεων αλλά και νέες περιοχές νοτιοδυτικά του νησιού έχουν ζητήσει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για έρευνες υδρογονανθράκων η κοινοπραξία των εταιριών Total – ExxonMobil – Ελληνικά Πετρέλαια.

Αυτό προκύπτει από αναφορά της ομιλίας του υπουργού Γιώργου Σταθάκη στη διάρκεια του 2ου διεθνούς συνεδρίου πετρελαίου που διοργανώνει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Χρήστου Κολώνα στο euro2day.gr, ο κ. Σταθάκης είπε η κοινοπραξία έχει ζητήσει νέα και παλιά οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Πηγές αναφέρουν ότι ουσιαστικά με βάση το αίτημα των τριών εταιριών θα γίνει επαναχάραξη των περιοχών.

Στο ίδιο συνέδριο ο κ Σταθάκης περιέγραψε πέντε άξονες της πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον τομέα των υδρογονανθράκων:

1. Ενσωμάτωση των καλύτερων πρακτικών της Νορβηγίας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

2. Αναγκαίες παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο για μείωση του χρόνου κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων.

3. Θεσμική θωράκιση της ΕΔΕΥ και ισχυρή αναβάθμιση της λειτουργίας της.

4. Ανάπτυξη στρατηγικής στα όρια εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου.

5. Απόκτηση νέων σεισμικών δεδομένων και επανεξεργασια παλιότερων σε περιοχές που δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον αλλά και σε νέα οικόπεδα όπως της ExxonMobil και της Total σε κοινοπραξία με τα ΕΛΠΕ, που ζήτησαν νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Στο ίδιο συνέδριο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδακης χαιρέτισε το ενδιαφέρον μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών επικρίνοντας όμως την κυβέρνηση για τα εμπόδια στην υλοποίηση επενδύσεων όπως στο Ελληνικό και το λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή: euro2day.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή