«Πρωταθλητές» της παρατυπίας τα e-shops

hlektroniko-emporio

Κόλαφο για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι καταναλωτές προκειμένου να προμηθευτούν διάφορα είδη που τους αφορούν από προϊόντα ένδυσης και υπόδησης μέχρι είδη για το σπίτι, τα παιδιά τους ακόμα και φάρμακα, αποτελούν τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών δειγματοληπτικά σε 1.000 ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η εν λόγω έρευνα κατέδειξε το τεράστιο κενό πληροφόρησης του καταναλωτή που σπεύδει να κάνει τις αγορές του από το διαδίκτυο, με δεδομένο ότι ελάχιστες από τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν δεν τηρούσαν βασικές προϋποθέσεις για την ενημέρωση του όπως προβλέπονται από το νόμο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι ιστοσελίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων «εξαπατούσαν» τον κόσμο καθώς σε καμία των περιπτώσεων δεν του έδιναν τη δυνατότητα να γνωρίζει τι μπορεί να κάνει σε περίπτωση που στα χέρια του φτάσει κάποιο ελλαττωματικό προϊόν, αν επιπλέον παραβιαστούν προσωπικά του δεδομένα ή δεν τηρηθεί η προθεσμία που του είχε δοθεί για την παραλαβή της παραγγελίας του.

Πρακτικά επρόκειτο για μια συναλλαγή – «φάντασμα» αφού 3 στα 4 καταστήματα δεν διασφάλιζαν σε καμία περίπτωση των καταναλωτή, 1 στα 2 επίσης δεν του έδιναν τη δυνατότητα να ακυρώσει την παραγγελία του και μόνο 1 στα 2 τον ενημέρωνε για τα δικαιώματα του σε περίπτωση που το προϊόν που αγόραζε ήταν ελλαττωματικό.

Πρωταθλητές στην παραβατικότητα είναι οι ηλεκτρονικές σελίδες παιχνιδιών και βρεφικών ειδών, ακολουθούν τα καταστήματα ειδών άθλησης και στην «ουρά» της παρατυπίας έρχονται τα ηλεκτρονικά καταστήματα επίπλων διακόσμησης.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή