Πρυτανεία Π.Κ.: Είμαστε έμπρακτα δίπλα στους φοιτητές του Ιδρύματος

FOITHTIKH-ESTIA-POLYTEXNEIO12

Το Πολυτεχνείο Κρήτης στηρίζει ουσιαστικά -ποικιλοτρόπως- τους φοιτητές του Ιδρύματος, τόσο σε ζητήματα σίτισης, όσο και σε ζητήματα στέγασης και μεταφοράς, ενώ «είναι το μόνο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα που υποστηρίζει από ίδιους πόρους, μέσω υποτροφιών, οικονομικά ασθενείς φοιτητές, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να στεγαστούν στη φοιτητική εστία του Ιδρύματος και δεν μπορούν να λάβουν το στεγαστικό επίδομα του κράτους».

Αυτό επισημαίνει με σημερινή της ανακοίνωση η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία τονίζει, παράλληλα, πως «όσον αφορά αιτήματα που προέρχονται από συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη για αξιοποίηση των κτιρίων του Ιδρύματος μέσα στην πόλη για τις ανάγκες των φοιτητών (σίτιση, στέγαση, πολιτιστικές ομάδες), η Διοίκηση του Ιδρύματος θα ήθελε να τονίσει ότι οι φοιτητές έρχονται στα Χανιά για σπουδές και όχι για τουρισμό ή για ενίσχυση των αυτοαποκαλούμενων “συλλογικοτήτων”. Για τον λόγο αυτό, κύριο μέλημά μας ήταν, είναι και θα είναι να έχουμε άριστες υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας μέσα στην Πολυτεχνειούπολη και όχι μέσα στην πόλη, κάτι που θα σήμαινε δραματικά αυξημένο κόστος και θα απέβαινε σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών».

Αναλυτικότερα, η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης υπογραμμίζει τα εξής:

«Σχετικά με το ζήτημα της φοιτητικής μέριμνας, η Διοίκηση του Ιδρύματος θα ήθελε να ενημερώσει την πολυτεχνειακή κοινότητα και τους πολίτες των Χανίων για τα ακόλουθα:

• Το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι το μόνο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα που υποστηρίζει από ίδιους πόρους, μέσω υποτροφιών, οικονομικά ασθενείς φοιτητές, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να στεγαστούν στη φοιτητική εστία του Ιδρύματος και δεν μπορούν να λάβουν το στεγαστικό επίδομα του κράτους.

• Κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή η δεύτερη φάση της φοιτητικής εστίας (φωτογραφία), χωρητικότητας 60 διαμερισμάτων, με τα πρώτα διαμερίσματα να προβλέπεται να παραδοθούν το ερχόμενο φθινόπωρο.

• Για την οριστική λύση του στεγαστικού προβλήματος, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την κατασκευή της τρίτης φάσης της φοιτητικής εστίας, χωρητικότητας 120 διαμερισμάτων και η προκήρυξη του διαγωνισμού θα γίνει πριν τις θερινές διακοπές του Αυγούστου.

• Στη λέσχη του Ιδρύματος σιτίζονται δωρεάν 1.350 φοιτητές, όλοι όσοι έκαναν αίτηση και αυτό διασφαλίζεται με ίδιους πόρους του Ιδρύματος καθώς η κρατική επιχορήγηση δεν επαρκεί.

• Η μεταφορά των φοιτητών που διαμένουν στην πόλη από και προς την Πολυτεχνειούπολη γίνεται μέσω κάρτας απεριορίστων διαδρομών που εκδίδει το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων κόστους δεκαπέντε (15) ευρώ μηνιαίως. Η επίτευξη αυτού του χαμηλού τιμήματος γίνεται με επιδότηση του Αστικού ΚΤΕΛ από τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος.

Από την πρώτη στιγμή, το μέλημα της παρούσας Διοίκησης ήταν να συγκεντρώσει τις δραστηριότητες του Ιδρύματος στην Πολυτεχνειούπολη στο Ακρωτήρι, τόσο για ακαδημαϊκούς λόγους, όσο και για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ιδρύματος. Αυτό το πετύχαμε με προγραμματισμό και επίπονη προσπάθεια.

Όσον αφορά αιτήματα που προέρχονται από συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη για αξιοποίηση των κτιρίων του Ιδρύματος μέσα στην πόλη για τις ανάγκες των φοιτητών (σίτιση, στέγαση, πολιτιστικές ομάδες), η Διοίκηση του Ιδρύματος θα ήθελε να τονίσει ότι οι φοιτητές έρχονται στα Χανιά για σπουδές και όχι για τουρισμό ή για ενίσχυση των αυτοαποκαλούμενων “συλλογικοτήτων”. Για τον λόγο αυτό, κύριο μέλημά μας ήταν, είναι και θα είναι να έχουμε άριστες υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας μέσα στην Πολυτεχνειούπολη και όχι μέσα στην πόλη, κάτι που θα σήμαινε δραματικά αυξημένο κόστος και θα απέβαινε σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή