Πρόστιμα 280.400 ευρώ μετά 2.354 ελέγχους σε 5 μήνες

PAPADERAKHS

Χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 280.400 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια 2.354 έλεγχων σε επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης και διακίνησης προϊόντων, καθώς και σε καταστήματα λιανικής πώλησης και λαϊκές αγορές, το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως 31ης Μαΐου 2017.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια και διενεργούνται σε καθημερινή βάση σε όλο το εύρος της διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και εμπορευμάτων με τη συμβολή και του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παρεμπορίου (ΣΥΚΑΠ).

Όπως σημειώνεται, για το καλοκαίρι, εντατικοποιούνται έλεγχοι στη χονδρική πώληση τροφίμων και σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, εστίασης – αναψυχής, κυλικεία σε πλαζ, πλοία και λοιπούς συγκεκριμένους χώρους με καθεστώς ανώτατων τιμών. Ειδικότερα, οι έλεγχοι εστιάζουν στην ύπαρξη τιμοκαταλόγων με τις αναγραφόμενες τιμές ανά είδος, στην πλήρη και ορθή σήμανση – επισήμανση των πωλουμένων ειδών, στη νόμιμη διακίνηση αγαθών και στην έκδοση των προβλεπομένων φορολογικών στοιχείων.

(Στη φωτογραφία ο Χανιώτης γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή