Χανιά | Αναζήτηση λύσης για να μη γεμίσει η πόλη σκουπίδια…

BAMBOYKAS-KATHARIOTHTA

Να συνεχιστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Χανίων, στη διάρκεια των τριήμερων κινητοποιήσεων των συμβασιούχων καθαριότητας προκειμένου να μη δημιουργηθούν πολύ μεγάλα προβλήματα, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, σε συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο.

Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε ότι τα αιτήματα των συμβασιούχων είναι δίκαια και τόνισε ότι είναι θύματα μιας λανθασμένης νομοθετικής ρύθμισης, που στόχο είχε να τους βοηθήσει, ωστόσο δημιούργησε προβλήματα τόσο στους ίδιους, όσο και στους Δήμους.

Ο Δήμαρχος Χανίων ζήτησε να συνεχιστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων στην παλιά πόλη (μέσω του προγράμματος «πόρτα – πόρτα»), στην τουριστική περιοχή της Νέας Κυδωνίας, στο αεροδρόμιο Χανίων, στο Νοσοκομείο Χανίων και στις κλινικές καθώς και σε άλλα σημεία, που ενδεχομένως κριθεί, το προσεχές διάστημα, ότι θα πρέπει να εξαιρεθούν.Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη σημείωσε ότι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι μεγάλη, υπενθύμισε ότι η κατάληψη των αμαξοστασίων του Δήμου Χανίων και της ΔΕΔΙΣΑ θα συνεχιστεί έως και αύριο, Τετάρτη, ενώ για την Πέμπτη 22 Ιουνίου, η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Η κα Γιαννουλάκη παραδέχθηκε ότι από την κινητοποίηση των εργαζόμενων δημιουργείται πρόβλημα στην καθαριότητα, ωστόσο, υπογράμμισε ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουν στη διάθεσή τους οι συμβασιούχοι για ν’ ασκήσουν πίεση, με στόχο την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Καταλήγοντας, η κα Γιαννουλάκη είπε ότι αποφάσεις για όσα πρότεινε ο Δήμαρχος Χανίων θα παρθούν στην αποψινή γενική συνέλευση των εργαζόμενων.

Τη στήριξή του στους συμβασιούχους εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΔΙΣΑ Γιώργος Δερελής, ο οποίος σημείωσε, όπως και η κα Γιαννουλάκη, ότι αποφάσεις γιοα το πλαίσιο των προτάσεων του Δημάρχου Χανίων θα ληφθούν σήμερα το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται στην καθαριότητα των Δήμων του Νομού Χανίων έχουν προχωρήσει από αργά χθες το απόγευμα σε κατάληψη του αμαξοστασίου του Δήμου Χανίων στο ΣΟΔΥ καθώς και του αμαξοστασίου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, στα Περιβόλια (δείτε ΕΔΩ).

Την κινητοποίηση εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), γνωστοποιώντας ότι από τη Δευτέρα, και μέχρι και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 «προχωράμε σε αποκλεισμό όλων των γκαράζ της Καθαριότητας των Δήμων».

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο Δήμος Χανίων καλεί τους δημότες να περιορίσουν τη ρίψη απορριμμάτων από έως και την Πέμπτη.

«Λόγω της πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων καθαριότητας των Δήμων, παρακαλούνται οι δημότες μας και οι επιχειρηματίες του Δήμου Χανίων, από σήμερα Δευτέρα 19, μέχρι και την Πέμπτη 22 Ιουνίου, να περιορίσουν τη ρίψη απορριμμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κισσάμου αναφέρει τα εξής: «Μετά από κάλεσμα της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κισσάμου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου του Δήμου Κισσάμου, μέχρι και την Τετάρτη 21 Ιουνίου. Επίσης την Πέμπτη 22/06/2017, η υπηρεσία καθαριότητος θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προγραμματίσει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Παρακαλούνται οι δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους μέχρι το πέρας των κινητοποιήσεων.

Η υπηρεσία θα λειτουργήσει στο διάστημα αυτό, με προσωπικό ασφαλείας».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή