Ακόμη ένα ξενοδοχείο στην πόλη μας…

ROSA-NERA

Θα ήθελα να εκφράσω από καρδίας τα συγχαρητήριά μου στη διοίκηση του ΑΕΙ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Αυτή η Ανώνυμος Εταιρεία Ιδιωτικοποιήσεων, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας πήρε επιτέλους τη γενναία απόφαση να δημιουργήσει ακόμη ένα ξενοδοχείο στην πόλη μας. Διότι αυτό ακριβώς χρειάζεται η πόλις για να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής σε αυτήν.

Φτάνει πια με τους δημόσιους και κοινωνικούς ελεύθερους χώρους όπου ο κάθε τυχόντας μπορεί να χρησιμοποιεί χωρίς να πληρώνει. Πλέον κάθε κοινός πολίτης που μπορεί να διαθέσει μερικές εκατοντάδες ευρώ τη βραδιά θα μπορεί να απολαμβάνει το ιστορικό κτήριο της Μεραρχίας ως κατάλυμα. Εξάλλου τις θέσεις δουλείας των 400 ευρώ με 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα χωρίς καμία εξασφάλιση, τις χρειάζεται επειγόντως η νεολαία της πόλης μας. Το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του νομού μας επιτέλους δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές του, ανεξαρτήτως σπουδών να γίνουν κι αυτοί/αυτές τα γκαρσόνια της Ευρώπης· του Ισραήλ για νά ’μαστε πιο σωστοί μιας και αυτό το έργο πνοής μετατροπής ενός από τα πιο ιστορικά κτήρια της Κρήτης όπου τώρα λειτουργεί ως κοινωνικό κέντρο, σε ξενοδοχείο πολυτελείας το ανέλαβε ισραηλινή εταιρεία.

Οι ανοικτές θεατρικές, χορευτικές και μουσικές ομάδες, οι παραστάσεις, οι προβολές, τα εργαστήρια και οι συναυλίες που με μεγάλη αυθάδεια διοργάνωναν σχεδόν καθημερινώς εκεί, και μάλιστα χωρίς κανένα χρηματικό αντίτιμο, θα λάβουν πλέον τέλος. Ελπίζουμε μέσα από την ψυχή μας να ολοκληρώσει η διοίκηση του Πολυτεχνείου το θεάρεστο έργο της και να συνεχίσει να προσφέρει στους Χανιώτες με σεβασμό στην πολιτιστική τους κληρονομιά και τους δυσβάσταχτους φόρους που πληρώνουν υπέροχα έργα όπως το λαογραφικό μουσείο με τα απροστάτευτα και πεταμένα στη σκόνη και στο σαράκι έργα λαογραφικής τέχνης και το υπερσύγχρονο υπό κατάρρευση κολυμβητήριο κόστους εκατομμυρίων ευρώ.

11

22

Φαίνεται εξάλλου κι από τις φωτογραφίες πως η διοίκηση αυτή έχει λάμψει σε ό,τι κοινωφελές έργο έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας. Χρήματα για πέταμα εξάλλου είπαμε, δεν υπάρχουν. Μόνον βεβαίως εάν πρόκειται για τσιμέντα. Εκεί κάπως πάντα κάτι βρίσκεται.

33

44

Η ανεξέλεγκτη πρόσβαση στον προαύλιο χώρο της Μεραρχίας όπου χιλιάδες άνθρωποι κάθε λογής χρώματος, ταξικής και πολιτισμικής ταυτότητας με τα ανοικτά καφενεία κάθε Τετάρτης και Παρασκευής, με τα γλέντια όπου όλοι μοιράζονται φαγητό και ποτό που έχουν φέρει από το σπίτι τους πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος. Δεν γίνεται μερικές χιλιάδες πολίτες να χαλάνε την εικόνα της πλήρους εμπορευματοποίησης του δημόσιου χώρου και της ψυχαγωγίας. Δεν γίνεται να μοιράζονται τον χώρο, την τέχνη και τις απόψεις τους με την πλέμπα.

Η υψηλή κοινωνία δεν θα το ανεχτεί πλέον αυτό. Μέσα από τις γυάλες μας τρομάζουμε όταν βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους να δημιουργούν πολιτισμό πέραν από εμπορικές κι αγοραίες σχέσεις. Θυμώνουμε όταν βλέπουμε να μη μετράνε την ευτυχία και την επιτυχία με τα υλικά αγαθά και εξανιστάμεθα όταν συνειδητοποιούμε πως υπάρχει κι άλλος τρόπος για να ζει κανείς εκτός από το συνεχές κυνήγι για περισσότερο χρήμα. Πώς είναι δυνατόν;

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έμαθαν να είναι υλιστές, καταπιεστές και φιλοχρήματοι; Στα ίδια σχολεία δεν πήγαν; Στην ίδια κοινωνία δεν μεγάλωσαν; Επιτέλους λοιπόν οι ελευθεριακές αυτές εστίες που χαλάνε την κοινωνία πρέπει να παταχθούν. Η Ανώνυμος Εταιρεία Ιδιωτικοποιήσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης έκανε την αρχή. Ελπίζουμε όλοι οι υπόλοιποι τοπικοί «άρχοντες» να την ακολουθήσουν. Εξάλλου σε δημοκρατία της αγοράς ζούμε.

* Ο κ. Νίκος Παπαδάκης είναι ηλεκτρονικός μηχανικός, Ph.D.

12 σχόλια

 • winston churchill Reply

  21 Ιουνίου 2017 at 16:09

  Κυριε Παπαδάκη

  Στο αρθρο σας καταβάλετε πολύ μεγάλη προσπάθεια να μας πεισετε ότι το κτίριο της μεραρχίας αυτη τη στιγμή ειναι ανοικτό στο κοινο και την κοινωνια. Μαλιστα…

  Θα ήσασταν αντικειμενικότερος εαν στο άρθρο σας απαντουσατε και στις εξης ερωτησεις:

  α) Μπορει να επιβεβαιώσει ο μεσος Χανιωτης πολίτης ότι η μεραρχια σημερα ειναι «κοινωνικος ελεύθερος χώρος»?

  β) Μπορει να επιβεβαιώσει ο μεσος Χανιωτης πολίτης οτι παρακολουθει συχνα (πχ όπως ενα δρώμενο στην ανατολική τάφρο) τα «Τις ανοικτές θεατρικές, χορευτικές και μουσικές ομάδες, τις παραστάσεις, τις προβολές, τις εργαστήρια και συναυλίες που με μεγάλη αυθάδεια διοργάνωναν σχεδόν καθημερινώς»?

  γ) Μπορειτε από όσο γνωρίζετε να μας πείτε αν το κτίριο έχει ιδιοκτησια? Και αν ναι, αν γνωριζετε ποια ειναι αυτη? Θεωρειτε θεμιτό το να χρησιμοποιησει ο ιδιοκτήτης το κτίριο προς όφελος του (πχ όπως θα μπορουσατε εσεις να ενοικιασετε ενα δικο σας οικημα προς ιδιον όφελος?).

  δ) Μπορειτε να μας πειτε γιατι το να επωφελούνται 50 ατομα (+50 καθημερινοί επισκέπτες ας πουμε) είναι καλύτερο από το να επωφελειται ολόκληρη η ακαδημαική κοινότητα του πολυτεχνειου Κρητης? (να μη μιλησω για την αναστηλωση των κτιριων)

  ε) Γιατι οι σημερινοι καταληψιες του κτιριου δεν δεχονται να μεταφερουν αλλου την πολιτισμική τους δραστηριότητα αν προσφερόταν άλλος χώρος?

  στ) Μηπως ο πλειοδότης δεσμεύεται απο την συμβαση στο να δωσει την πλατεια + για κοινή χρηση στους πολίτες?

  ζ) Για θυμηστε στους αναγνώστες πότε το πολυτεχνείο παρέλαβε την διαχειριση του κολυμβητηριου και γιατι έως τότε δεν ειχε αξιοποιηθεί.

  Κυριε Παπαδάκη ανήκετε στη λογική του «τα δικα σας δικα μου και τα δικα μου δικα μου».

 • ΧΑΝΙΩΤΗΣ Reply

  22 Ιουνίου 2017 at 07:52

  Το άρθρο το πληκτρολόγησατε σε πληκτρολόγιο κάποιας μεγάλης ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, το διαβάσατε σε οθόνη κάποιας μεγάλης ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, το επεξεργαστήκατε μέσω ενός υπολογιστή κάποιας μεγάλης ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, το αποστείλατε μέσω email επειδή ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΜΠΟΙΡΚΕΣ ΙΔΙΩΤΚΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ κλπ. Αυτά τα ολίγα ερί εμπορευματοποίησης κλπ….

  Με τί λεφτά κύριε αρθρογράφε να επισκευασθούν όλα αυτά που περιγράψατε;;;; Αν έχει λεφτάκια ο μπαμπά σας δώστε τα. Ειδάλλως ΜΗ ΖΗΤΑΤΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ στη ρόζα νέρα…και να ικανοποιεί αυτάρεσκα την ψευτοπεαναστατικότητά του ο κάθε ένας εκεί μέσα. Και για να κάνει καμάκι σε κάποιες πιτσιρίκες…ελάτε τώρα…

  Γιατί δε ζητάτε να σας παραχωρήσουν κάποιο κτίριο οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ επιχειρηματίες των Χανίων;;;;;;
  Οι Χανιώτες ψήφισαν σε ποσοστό ρεκόρ τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μη τα δίνουν μόνο στην AirBnB τα κτίριά τους οι κατά τα άλλα αριστεροί-προοδευτικοί-δημοκράτες Χανιώτες (και σε αυτό έχουν πανελλαδικό ρεκόρ οι Χανιώτες: πλήρης στήριξη στην εκ της Καλιφόρνια μέγα-καπιταλιστική AirBnB η οποία πήγε και στην Κούβα!)…Αφού ορισμένοι υποστηρικτές της Ρόζα Νέρα ισχυρίζονται πως η τοπική κοινωνία την στηρίζει. Έτσι δεν είναι;;;; Υπάρχουν λοιπόν Χανιώτες αριστεροί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με οικόπεδα-κτίρια φιλέτα μέσα στα Χανιά….ονόματα να μη λέμε…απευθυνθείτε σε αυτούς. Να τους κάνουν «κοινωνικοποίηση»-«απαλλοτρίωση» στα οικόπεδά τους…Για΄τι ντε και καλά να γίνει «κοινωνικοποίηση» σε ΔΗΜΟΣΙΟ κτίριο;;;

  Όσο αφορά την δήθεν ελεύθερη-ενοικτή πρόσβαση στη Ρόζα Νέρα: ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ. Πιο σκληρό face control δεν υπάρχει…άντε τώρα. όποιος τολμούσε να μπει εκεί μέσα και δεν ήταν «αρεστός» στα επαναστικά τους κριτήρια (τόση δημοκρτικότητα πια!) τον έβγαζαν έξω. Σε ποιόν τα λέτε αυτά;

  Θα ήθελα όμως να ξαναρωτήσω εγώ ο αφελής Χανιώτης για την αλληλοστήριξη μεταξύ της Ρόζα Νέρα και του Στεκιού των Μεταναστών: κατά τη διάρκεια των γεγονότων με την Υπατία, τα εισιτήρια των 200 μεταναστών που ταξίδεψαν από τα Χανιά προς την Αθήνα (με επιστροφή), ΠΟΙΟΣ/ΠΟΙΟΙ τα πλήρωσαν; Κάπου 15 χιλιάδες ευρώ…Αν τα πλήρωσαν από την τσέπη τους οι μετανάστες, τότε ΚΑΛΩΣ, ΕΥΓΕ, μπορούν να το αποδείξουν; Αν όχι, τότε ΠΟΙΟΣ/ΠΟΙΟΙ τα πλήρωσαν;;;;

  Και το πλέον σημαντικό για το άρθρο σας: αυτά τα περί «γκαρσόνια του Ισραήλ» κρύβουν έναν υποβόσκων ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ρατσισμό, μη γράψω τίποτε άλλο …(αν ήταν δηλαδή επιχειρηματίες από το Λίβανο, ή την Αίγυπτο, ή τη Ρωσία, ή την Παλαιστίνη όλα θα ήταν καλά;;;;;;;) Τέτοιες εκφράσεις «ακούγονται» περίεργα στα αυτιά μας;. Τζιζ. Οκ; Σε αυτό το θέμα θα πρότεινα πολύ ευγενικά να ζητήσετε συγνώμη κ. Παπαδάκη ή/και να κάνετε μία απαραίτητη διόρθωση…

  ΥΓ. σας γράφω ανώνυμα, όπως ανώνυμα συμπεριφέρονται οι «επαναστάτες» της Ρόζα Νέρα.

 • Γιάννης Κνιθάκης Reply

  22 Ιουνίου 2017 at 15:57

  Καλά εσείς οι από πάνω, επί της ουσίας έχετε να απαντήσετε κάτι στον κύριο ή απλώς λέτε ό,τι σας κατέβει; Το ότι η διοίκηση του Πολυτεχνείου μας πουλάει φούμαρα και έχει παρατήσει στην τύχη τους κτήρια, κειμήλια και περιουσία του χανιώτικου λαού σας ενδιαφέρει;

  Εγώ σας γράφω επωνύμως πάντως. Για επαναστάτες δεν κατέω, αλλά για τρολλ που δεν ξέρουν να συζητάνε επί της ουσίας άλλο τίποτε.

  • ΧΑΝΙΩΤΗΣ Reply

   23 Ιουνίου 2017 at 12:00

   1. Τώρα θημήθηκες την ανωνυμία; Όλοι αυτοί εκεί μέσα είναι επώνυμοι; Γιατί δεν αρθρογραφούν επωνύμως να ξέρουμε από που κατάγονται, πως λέγονται, τί δουλειά κάνουν κλπ.;;;; Όταν διαδηλώνουν κλπ το κάνουν επώνυμα;;;; Τώρα σε μάρανε αυτό;

   2. Προσωπικά του απάντησα με ΣΧΕΤΙΚΑ ερωτήματα…αν δεν σου αρέσουν τα ερωτήματά μου πρόβλημά σου.

   3. Σε άλλο σχόλιό μου είχα ρωτήσει και τί γύρευε ένα δυσθεώρατο πανάκριβο 4Χ4 αγροτικού τύπου αυτοκίνητο έξω από τη Ρόζα Νέρα πριν μερικά χρόνια….τέτοια αυτοκίνητα σίγουρα δεν τα οδηγούν επαναστάτες…

   4. Να ρωτήσω και κάτι άλλο: ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ;;;; Έχεις αναρωτηθεί ;;;;;;

   5. Στα Χανιά ζούμε κουμπάρο και βλέπουμε τόσα χρόνια τί γίνεται….κανείς δεν ήθλε να τους αγγίξει ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΖΑ ΝΕΡΑ.

   • ManosJ Reply

    23 Ιουνίου 2017 at 12:51

    Έξω από τη Ρόζα Νέρα σταθμεύει όποιος θέλει. Επειδή έχουν κάνει τα μυαλά σου πουρέ η προπαγάνδα κι ο φόβος δεν σημαίνει πως ότι φοβάσαι είναι αλήθεια. Κάνε τον κόπο να περάσεις μια μέρα από εκεί, να πας σε μια ανοικτή συνέλευση την Δευτέρα στις 8 ή την Τετάρτη την ίδια ώρα. Ή απλώς πήγαινε στο ανοικτό μη εμπορικό καφενείο πού’χει κάθε Πέμπτη. Μην ανησυχείς δεν δαγκάνουν…ίσως μάλιστα ανοίξει λίγο το μυαλό σου.

    • ΧΑΝΙΩΤΗΣ Reply

     23 Ιουνίου 2017 at 13:25

     Επειδή ΕΙΧΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΥΤΑ.

     Και επειδή ΌΠΟΤΕ ΠΗΓΑ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΑΝ (με ποιό δικαίωμα να με ρωτάνε; ) ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΩ ΕΚΕΙ. Ποιοί σας έδωσαν αυτό το ρόλο; Με ποιό δικαίωμα κάνετε τον κουμανταδόρο στις γειτονιές της πόλης;

     ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ…όπως και τον τύπο που βγήκε από τη Ρόζα Νέρα…

     ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ: ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΡΟΖΑ ΝΕΡΑ ;;;;;;

     ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ…
     ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ.
     :-)

 • winston churchill Reply

  22 Ιουνίου 2017 at 17:01

  Κυριε Γιαννη Κνιθάκη

  Τωρα κοπτονται όλοι για την αποκατασταση? Τωρα που παει να αξιοποιηθεί το ακινητο? Παραξενο πραγμα… Τοσα χρονια που δεν αφηναν οι καταληψιες να γινει η αποκατασταση γτ δεν αντιδρουσατε επωνυμα? Μπορείτε να διαβάσετε το προηγουμενο αρθρο του Γεωργακακη με τίτλο «εναι αργα για δακρυα» για να μαθετε την περι της αποκαταστασης ιστορια.

  Οσο για τα «φουμαρα», μπορειτε να γινετε πιο συγκεκριμενος? Δεν ειναι ωραιο να υπονοειτε κατι που δεν μπορείτε να στηριξετε με επιχειρήματα.

  Οσο για το το αν το προηγουμενο σχολιο ηταν ή όχι επί της ουσίας, το ξερετε πολυ καλα. Δηλαδη για να το εξηγησω περισσοτερο, αν μπορουσε ο αρθογραφος να γραψει και τις απαντησεις στις παραπανω ερωτησεις που θετω, ισως το αρθρο να ηταν πιο αντικειμενικο. Απλά υπεκφεύγετε του στυλ «για επαναστατες δε κατεω»…

  Με εκτίμηση
  winston churchill

  • winston churchill Reply

   23 Ιουνίου 2017 at 13:16

   Κυριε,

   Κοροιδευόμαστε. Ο χωρος δεν ειναι ανοικτος για όλους. Αλλά δεν ειναι εκει το θεμα. Το κτιριο εχει ιδιοκτήτη. Αν ο ιδιοκτήτης θελει να το εχει αδειο και κλειστο ειναι δικαίωμα του. Αν θελει να το ενοικιάσει ειναι δικαιωμα του. Για το ότι μπαινοβγαίνουν ανετα οικονομικώς άτομα, ειναι γνωστο, το οτι απέξω ειναι «δεμενα» ποδήλατα ενοίκων των 500 ευρώ το εχουμε δει όλοι.

 • Γιάννης Κνιθάκης Reply

  23 Ιουνίου 2017 at 12:47

  Πρώτον δεν απαντώ στην θέση του αρθρογράφου. Λέω απλώς πως θέτει πολλά σημαντικά θέματα όχι για το συγκεκριμένο κτήριο αλλά για το προς τα που θέλουμε να πάει η κοινωνία μας. Προσωπικώς δεν θέλω να γίνουν όλες οι ανθρώπινες σχέσεις αγοραίες και ιδιωτικές (με την αρχαιοελληνική έννοια που υιοθέτησε η αγγλική γλώσσα κι έκανε idiot).

  Αυτό είναι το πιο σημαντικό θέμα για εμένα. Όχι για το εκάστοτε ντουβάρι αλλά για το τι διέπει τις κοινωνικές κι ανθρώπινες σχέσεις. Το χρήμα και το κέρδος ή το μοίρασμα και η αλληλεγγύη.

 • Συλλογικός Reply

  23 Ιουνίου 2017 at 12:54

  Επειδή έχει επικρατήσει ο φόβος και η παράνοια (κατανοητό εώς ένα βαθμό με όσα ακούγονται) θα πρότεινα σε όσους πιστεύουν πως έχουν ιδέα για το τι γίνεται στην Rosa Nera να κάνουν μια βόλτα αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο για να παρακολουθήσουν μια από τις πολλές ανοικτές και δωρεάν εκδηλώσεις για όλους για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι το πόσο επικίνδυνοι είναι οι χιλιάδες κόσμου που συμμετέχουν στον κοινωνικό αυτό χώρο.

  Το πρόγραμμα βρίσκεται εδώ http://agonaskritis.gr/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AE-%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B1/

 • winston churchill Reply

  23 Ιουνίου 2017 at 13:04

  Κυριε Κνιθάκη

  Η άποψη σας σεβαστή, όπως και κάθε άποψη. Τρια σχόλια μόνο.

  Το πρώτο ειναι το παραπανω, πως όλες οι απόψεις ειναι σεβαστες. Αυτη που όμως εφαρμόζεται ειναι η πλειοψηφούσα, όπως αυτή προκύπτει από τις συγκεκριμένες δημοκρατικές διαδικασίες. Αφου ο νόμος προστατευει το δικαιωμα του ιδιοκτήτη να κανει ότι θελει με το ακινητο στα πλαισια της νομοθεσιας, το τι θελουν οι αναρχικοι ή εσεις που (ετυχε να) εχετε αλλη γνωμη, περισσευει.

  Δευτερον, το μοιρασμα και η αλληλεγυη πρεπει να ξεκινα από τους ίδιους τους υποστηρικτές. Το να επιχειρηματολογεί κάποιος για μοιρασμα ξενης περουσιας ειναι ανεξοδο. Το δυσκολο ειναι να κανει κανεις πραξη τα ιδια του τα πιστευω πρώτα στον εαυτο του.

  Τριτον το χρημα και το κερδος για να διαμοιραστουν πρεπει πρωτα να δημιουργηθουν.

  Με εκτίμηση
  winston churchill

 • ΑΘΗΝΑΙΟΣ Reply

  25 Ιουνίου 2017 at 09:53

  Τα κτήρια σε κάθε ΑΕΙ , άρα και στο Πολυτεχνείο Κρήτης παραχωρήθηκαν για την ανάπτυξη Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών δράσεων. Όχι για να γίνει ο κάθε Πρύτανης αρχι-Ξενοδόχος. Δεν είναι θεμιτή επιχειρηματική δράση να δίνεις κτήρια που σου εμπιστεύτηκε η κοινωνία, για να είσαι ανταγωνιστής με επαγγελματίες. Για να κάνει όλη την διαδικασία το ΠΚ χρησιμοποίησε προσωπικό -υπαλλήλους που τους πληρώνουμε όλοι….
  Αν τα κτήρια αυτά ΔΕΝ του χρειάζονται για το θεσμικό του σκοπό (εκπαίδευση -Έρευνα) ας τα επιστρέφει στο Ελληνικό Κράτος – από όπου τα έλαβε !! Η όποια κατάληψη δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι. Εξάλλου όλες τις ομάδες καταληψιών τις εκκόλαψε τη δεκαετία 1995-2005 η πρυτανεία ΙΓ και τις κανάκεψαν οι διάδοχοι του.
  Άρα κε Διγαλάκη (πέρα από το αντιακαδημαικό ύφος της ανακοίνωσης) καλό είναι να ασχοληθείτε τους τελευταίους μήνες της Θητείας σας με το Ακαδημαϊκό έργο. Επίσης καλό είναι η Πολιτεία να εξετάσει στο πλαίσιο της νέας δομής αν το Πολυτ. Κρήτης πρέπει να γίνει μια (μικρή?) σχολή σε ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο Κρήτης ….γιατί το πληρώνουμε όλοι !!!

  ΥΓ. Προσωπικά πιστεύω, οτι o Πρύτανης διαχειρίζεσται επικοινωνιακά την (και πολιτικά) προνομιακή θέση του ΠοΚρ ως εργοδότη αλλά και το θυμικό των Χανιώτών …για να προετοιμαστεί η πολιτική του καριέρα. Τα κείμενα του αυτό δείχνουν…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή