Ηγουμενίδης: Ο τουρισμός είναι η εμπροσθοφυλακή για την Ελλάδα

KLEIDI-XENODOXEIOY-TOYRISMOS-KLEIDI-XENODOXEIO

«Ο τουρισμός είναι εμπροσθοφυλακή και πεδίο ανάδειξης των πραγματικών δυνατοτήτων της χώρας», ανέφερε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου και συντονιστής της Επιτροπής Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης, ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών, με αφορμή την έκδοση των προσωρινών στοιχείων της Τραπέζης της Ελλάδος.

«Πράγματι, τα προσωρινά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος εμφανίζουν πλεόνασμα κατά 247 εκατ. ευρώ, με αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά 11,3% τον Απρίλιο του 2017 συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους», σημείωσε.

«Ωστόσο, όπως και όταν δημοσιεύτηκαν τα προηγούμενα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για το 2016 -που δεν αποτύπωναν αυτήν την τόσο θετική εικόνα- υπογραμμίσαμε ότι λαμβάνουμε υπόψη και αξιολογούμε όλες τις πηγές που αφορούν στον νευραλγικό τομέα του τουρισμού.Το ίδιο ισχύει και θα πούμε και σήμερα», τόνισε ο κ. Ηγουμενίδης.

Ο κ. Ηγουμενίδης πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται κάποιου είδους εφησυχασμός ή θριαμβολογία, επισημαίνοντας: «Προτεραιότητά μας είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής των ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων που θα αποτυπώνει με αξιοπιστία και συνολικά, όχι αποσπασματικά, την πραγματική εικόνα των τουριστικών μεγεθών».

«Σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι η άσκηση και η εμβάθυνση πολιτικών άμβλυνσης της εποχικότητας ως αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής τουριστικής μας πολιτικής με διάχυση του οφέλους στην κοινωνία. Και επίσης στόχος μας δεν είναι η συγκυριακή αύξηση του τουρισμού, αλλά η διατήρηση της δυναμικής, ώστε όταν επιτέλους αποκατασταθεί η ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή μας η Ελλάδα να παραμείνει -όπως ήδη είναι- ένα βήμα πιο μπροστά από τους γείτονές μας», υπογράμμισε.

«Όπως έχουμε τονίσει, ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία, ο τουρισμός είναι εμπροσθοφυλακή και πεδίο ανάδειξης των πραγματικών δυνατοτήτων της χώρας», κατέληξε ο κ. Ηγουμενίδης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Γιώργος Μυσιρλάκης

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή