Μεγάλη άσκηση μείζονος ατυχήματος στο Ναύσταθμο Κρήτης (εικόνες)

ASKHSH

Άσκηση αντιμετώπισης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, με προσομοίωση μείζονος ατυχήματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναύσταθμο Κρήτης, υπό τον συντονισμό του διοικητή της Μονάδας, αρχιπλοίαρχου Χαράλαμπου Ζησιμόπουλου, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ).

Σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος της επάρκειας σχεδίασης αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης, η εκπαίδευση του προσωπικού που υπηρετεί στο Ναύσταθμο Κρήτης, ο έλεγχος του συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΚ και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας με φορείς εκτός του Πολεμικού Ναυτικού κατά την αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων.

NAYSTATHMOS1

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το ΝΚ, το Ναυτικό Σταθμό Κρήτης (ΝΑΣΚΡΗ) και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (ΝΝΚ), του Στρατού Ξηράς από την 5η Ταξιαρχία Πεζικού, της Πολεμικής Αεροπορίας από την 115 ΠΜ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), της Περιφέρειας Κρήτης, του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), του Δήμου Χανίων και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Χανίων. Συνολικά στην άσκηση συμμετείχαν 270 άτομα.

NAYSTATHMOS3

NAYSTATHMOS4

«Το Πολεμικό Ναυτικό μέσω των ασκήσεων αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης (Κ.Ε.Α.), μεριμνά για τη διαρκή βελτίωση των διαδικασιών ασφάλειας του προσωπικού του και των εγκαταστάσεών του, καθώς και για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας του με τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ.

NAYSTATHMOS6

NAYSTATHMOS5

NAYSTATHMOS8

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή