Υιοθετήστε μια ροδιά και γίνετε καλλιεργητής από τον καναπέ σας (βίντεο)

RODIA

Καλλιεργητής εξ αποστάσεως μπορεί να γίνει πλέον ακόμη και ένα στέλεχος επιχείρησης, που μπορεί από το γραφείο και τον υπολογιστή του να γίνει ανάδοχος μίας… ροδιάς στις Σέρρες! Στη συνέχεια, μπορεί να παραλάβει τη συγκομιδή ή τον χυμό από το ρόδι για προσωπική κατανάλωση ή για να τη δωρίσει κάπου.

Ο κ. Χατζάκος, υπεύθυνος του Growδιά project αναφέρει, μιλώντας στην Πένη Χαλάτση και στο insider.gr, ότι «πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε σαν πείραμα εδώ και δύο χρόνια. Πάει πολύ καλά και υπάρχει ενδιαφέρον απ’ όλη την Ελλάδα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τα Ιωάννινα κ.λπ. Τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαν υιοθετήσει γύρω στα 20 δέντρα και το ενδιαφέρον αυξάνεται συνεχώς».

Το κόστος για να «υιοθετήσει» κάποιος μια ροδιά ανέρχεται στα 50 ευρώ ετησίως και η προθεσμία γι’ αυτό το έτος είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ανάδοχοι γίνονται ιδιώτες, παιδιά αλλά και επιχειρήσεις, οι οποίες πολλές φορές συνδυάζουν το εγχείρημα με την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Για παράδειγμα, όπως σημειώνει ο κ. Χατζάκος, «μια επιχείρηση, η αρτοποιία Γατίδης στις Σέρρες, έχει υιοθετήσει 50 δέντρα και κάθε Οκτώβριο (μήνας αφιερωμένος στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού) προσφέρει τους καρπούς, τα ρόδια, στους πελάτες της, οι οποίοι αφήνουν ό,τι ποσό θέλουν για να πάρουν ένα ρόδι. Στη, συνέχεια η επιχείρηση προσφέρει τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει στον οργανισμό AEΛΙΑ, ο οποίος είναι οργανισμός δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού».

ΤΟ GROWΔΙΑ PROJECT ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Το Growδιά project αφορά την «υιοθεσία» ενός δέντρου ροδιάς από το αγρόκτημα στις Σέρρες, το οποίο «μεγαλώνει» χάρη στην οικονομική υποστήριξη κάθε αναδόχου. Αρχικά, ο ενδιαφερόμενος επιλέγει ένα δέντρο, κάτι που μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά είτε με επίσκεψη στο χώρο. Μάλιστα, μπορεί να του δώσει και όνομα και να παρακολουθεί την καλλιεργητική διαδικασία.

Οι υπεύθυνοι του αγροκτήματος αναλαμβάνουν όλες τις καλλιεργητικές διαδικασίες που απαιτούνται για την σωστή ανάπτυξη των δέντρων και των καρπών τους. Παράλληλα, ενημερώνουν τους αναδόχους των υιοθετημένων δέντρων, αποστέλλοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 15 – 20 ημέρες) φωτογραφικό υλικό και ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της κάθε ροδιάς και τις καλλιεργητικές διαδικασίες που εφαρμόζουμε στο αγρόκτημα ανά περίοδο και τις οποίες έχουμε αναλάβει εξ ολοκλήρου για κάθε ανάδοχο. Ο κάθε ανάδοχος εφεξής έχει τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμεί, να επισκέπτεται το υιοθετημένο δέντρο του και αγρόκτημα όσες φορές θέλει, να συμμετέχει στις καλλιεργητικές διαδικασίες και να ενημερώνεται από κοντά για την εξέλιξη του υιοθετημένου δέντρου του.

Το κόστος υιοθεσίας ανέρχεται στα 50 € / δέντρο για κάθε καλλιεργητική χρονιά και περιλαμβάνει εκτός από την παραχώρηση των καρπών του κάθε υιοθετημένου δέντρου, το πρόγραμμα των ξεναγήσεων και τη συμμετοχή στις καλλιεργητικές διαδικασίες στο αγρόκτημα όποτε το επιθυμεί ο ανάδοχος, την τακτική ενημέρωση του κάθε αναδόχου για την εξέλιξη του δέντρου του, αλλά και την τακτική φωτογράφηση του κάθε δέντρου και την αποστολή φωτογραφικού υλικού με mail σε κάθε ανάδοχο.

RODIES

Πηγή: insider.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή