Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της Σχολής Αγιογραφίας Ι.Μ. Κισσάμου

AGIOGRAFIA-KISSAMOS1

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων, για το παρόν έτος, της Σχολής Αγιογραφίας της Ι. Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου. Τα μαθήματα αγιογραφίας παραδίδονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Τσατσαρωνάκειου  Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Μητροπόλεως, με διδάσκουσα την καταξιωμένη αγιογράφο κ. Κωνσταντίνα Στεφανάκη, συνεργάτιδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, η οποία επίσης παραδίδει μαθήματα Αγιογραφίας υπό μορφή Σεμιναρίων, σε ειδικό ατελιέ εντός της Ορθοδόξου Ακαδημίας σε Ορθόδοξους από τις Βόρειες χώρες που επισκέπτονται, για τον λόγο αυτό, την Ακαδημία.

Η Σχολή αποτελείται από τρία τμήματα, ένα προχωρημένων και δύο αρχαρίων και παρακολουθούν περί τους 60 μαθητές, παιδιά και ενήλικες.

AGIOGRAFIA-KISSAMOS

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε την διδάσκουσα κ. Στεφανάκη, η οποία προσφέρει εθελοντικά την εμπειρία και τις γνώσεις της, και ευχήθηκε καλό καλοκαίρι στους μετέχοντες, σημειώνοντας: «Η Αγιογραφία είναι τρόπος γνωριμίας και ψηλάφισης του θείου και ιερού, έκφραση πίστεως, βίωμα και εμπειρία πνευματική που μας ανεβάζει στην κλίμακα των αρετών, εάν την προσεγγίζουμε προσευχητικά και όχι ως τέχνη».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή