Φαράγγι Σαμαριάς | Αλλαγή ωραρίου επίσκεψης λόγω καύσωνα

SAMARIA-ZESTH

Ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος καύσωνα, που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να πλήξει γενικότερα τον ελλαδικό χώρο καθώς και τον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «από Πέμπτη 29/6 έως και Κυριακή 2/7 διαφοροποιείται το ωράριο επίσκεψης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και συγκεκριμένα η είσοδος στους επισκέπτες θα επιτρέπεται από τις  6 π.μ. και από τις δύο εισόδους (Ξυλόσκαλο και Αγία Ρουμέλη).

Σε περίπτωση που το καιρικό φαινόμενο γίνει επικίνδυνο η Διεύθυνση Δασών θα απαγορεύσει την είσοδο στους επισκέπτες.

Με την ευκαιρία, η Διεύθυνση Δασών Χανίων συνιστά στους επισκέπτες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή εμφάνισης συμπτωμάτων από τον καύσωνα, λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα για την προστασία τους όπως:

-Αποφυγή κατά το δυνατόν άμεσης έκθεσης στο ηλιακό φως.

-Προτίμηση σε ελαφρύ, ανοιχτόχρωμο ρουχισμό με ανοικτό λαιμό και απαραίτητη χρήση ηλιοπροστασίας (αντηλιακές κρέμες) καθώς και κάλυψη της κεφαλής (χρήση καπέλου).

Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή με:

-Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.

-Αυστηρή αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.

-Ολιγοθερμική δίαιτα, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά με περιορισμό των λιπαρών.

-Ιδιαίτερη προσοχή οφείλουν να δείξουν οι ευπαθείς στον καύσωνα ομάδες (ομάδες υψηλού κινδύνου) οι οποίες θα πρέπει να αποφύγουν την επίσκεψη στο Δρυμό τις μέρες αυτές».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή