Πώς είναι οι ιδανικές διακοπές για τους Γερμανούς – Ευτυχείς στην Ελλάδα

GERMANIKOS-TOYRISMOS

H Ελλάδα είναι ο τρίτος προορισμός στον οποίο οι Γερμανοί νιώθουν περισσότερο ευτυχισμένοι στις διακοπές τους, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής ξενοδοχειακής πλατφόρμας HOTEL DE.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, ωστόσο, έδειξαν ότι η χώρα μας είναι εξίσου ικανοποιητικός προορισμός με τις γερμανικές ακτές της Βαλτικής, οι οποίες κατατάσσονται επίσης στην τρίτη θέση των προορισμών που τους χαροποιούν περισσότερο.

Ο προορισμός που προσφέρει τη μεγαλύτερη ευτυχία είναι η Ιταλία και ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Μαγιόρκα.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.000 Γερμανών και είχε στόχο να αποκαλύψει τις ταξιδιωτικές συνήθειες των Γερμανών αλλά και να εξερευνήσει πώς είναι οι ιδανικές διακοπές για εκείνους.

Ενώ οι περισσότεροι χαρούμενοι Γερμανοί τουρίστες (96,7%) προέρχονται από το Αμβούργο, οι διακοπές παραλίας στο εσωτερικό της χώρας τους φαίνεται πως ικανοποιούν ιδιαίτερα τους Γερμανούς από το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία: Μόνο το 41,5% ανέφεραν ότι οι διακοπές στο εξωτερικό τους κάνουν ευτυχείς.

Επίσης, στο σύνολό τους, οι Γερμανοί θεωρούν δύο φορές προτιμότερη επιλογή διακοπών από τις Σεϋχέλλες, το νησί Συλτ στη βόρεια θάλασσα, στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν της Γερμανίας.

Το 68% των Γερμανών ανδρών δήλωσαν ότι τα ταξίδια τους κάνουν χαρούμενους, όπως και το 73,4% των γυναικών. Επίσης, η ευτυχία στις διακοπές αυξάνεται σταδιακά στις ηλικίες από τα 30 έως τα 39 έτη και στη συνέχεια βαίνει μειούμενη.

Το 50% των Γερμανών συσχετίζει την ευτυχία στις διακοπές με τον συνδυασμό των προσδοκιών του με την πραγματικότητα. Εάν οι επιθυμίες τους ικανοποιηθούν νιώθουν ικανοποίηση ενώ όσο αυξάνεται η ηλικία τόσο πιο πολύ αυξάνεται η ικανοποίηση αυτού του είδους από τις διακοπές.

Οι νεαροί Γερμανοί τουρίστες αλλά και οι οικογένειες με παιδιά, βασίζονται όλο και περισσότερο στην ευτυχία που οφείλεται στην ενδορφίνη: Τα θετικά συναισθήματα αντλούνται από την ευχαρίστηση, για παράδειγμα, από τα σπορ. Ιδιαίτερα επιρρεπείς σε αυτού τους είδους την ικανοποίηση από τις διακοπές είναι επίσης οι άνδρες.

Το 25% των Γερμανών απολαμβάνουν τις αρμονικές διακοπές, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συγκράτηση και την ξεκούραση από την καθημερινότητα. Από τα 40 κι έπειτα, αυτού του είδους η αναζήτηση στις διακοπές αυξάνεται δραματικά.

Πηγή: tornosnews.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή