Τσουνάμι πλειστηριασμών «απειλούν» την πρώτη κατοικία

PLEISTHRIASMOI

Την πόρτα χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων χτυπά ο εφιάλτης των μαζικών πλειστηριασμών ακινήτων χωρίς καμία προστασία για την πρώτη κατοικία.

Ακόμα και για χρέη της τάξης των 2.500 ευρώ οφειλέτες κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους σε ένα τσουνάμι πλειστηριασμών που αναμένεται να φουντώσει τις επόμενες ημέρες και να κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας τα ακίνητα θα βγαίνουν στο σφυρί με διαδικασίες εξπρές, όπως επισημαίνουν Τα Νέα.

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και κάθε κατηγορίας ακινήτων για οφειλές δανειοληπτών προς τις τράπεζες αλλά και οφειλές μεταξύ ιδιωτών περιλαμβάνονται στην καυτή λίστα που βρίσκεται στα ειρηνοδικεία και η οποία αναμένεται να «ενεργοποιηθεί» τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για 3.500 περιπτώσεις πλειστηριασμών ακινήτων, οι οποίοι, όπως εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες, τους επόμενους μήνες θα εκτοξευθούν και θα ξεπεράσουν τις 20.000, καθώς οι τράπεζες θα ανεβάσουν ταχύτητα για να πιάσουν τους στόχους για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Χθες ήταν η πρώτη μέρα πραγματοποίησης πλειστηριασμών χωρίς περιορισμούς ως προς το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση. Μόνο στην Αττική είχαν προσδιοριστεί 60 συνολικά υποθέσεις, με τις 20 από αυτές να αφορούν πρώτες κατοικίες. Οι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα σύμφωνα με τα οποία ακίνητα βγήκαν στο σφυρί για μια χούφτα ευρώ.

Ειδικότερα για οφειλή μόλις 2.469 ευρώ βγαίνει σε πλειστηριασμό διαμέρισμα που αποτελεί πρώτη κατοικία ιδιώτη.

Για οφειλή 7.356 ευρώ βγαίνει στο σφυρί κατάστημα στον Ωρωπό.

Διαμέρισμα, πρώτη κατοικία στην πλατεία Βικτωρίας βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέος 69.906 ευρώ.

Για οφειλή 42.000 ευρώ βγαίνει στο σφυρί διαμέρισμα, πρώτη κατοικία στον Κορυδαλλό.

Κατάστημα στο Αλεποχώρι βγαίνει σε πλειστηριασμό για οφειλή μόλις 7.670 ευρώ ενώ άλλο κατάστημα στη Νέα Ιωνία βγαίνει στο σφυρί για οφειλή 8.455 ευρώ .

Πηγή: tanea.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή