Κρήτη | Φεστιβάλ για την περίφημη κρητική μπανάνα

BANANES

Τη συνεργασία και στήριξη της Περιφέρειας στον Δήμο και φορείς της Βιάννου για την προώθηση τοπικών έργων και δράσεων πολιτισμού εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με την Επιτροπή Διοίκησης Μουσείου Ολοκαυτώματος και πολιτιστικούς και παραγωγικούς φορείς της Άρβης παρόντος του δημάρχου Παύλου Μπαριτάκη.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης στις συναντήσεις του στα αιτήματα που τέθηκαν είπε ότι θα συμβάλει στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του πανδημοτικού Ηρώου των 461 εκτελεσθέντων στη τοποθεσία «Σελί Αμιρών» αλλά και της εισαγωγής των νέων τεχνολογιών – ψηφιακής τεκμηρίωσης των αντικειμένων και προβολής μέσω ψηφιακής πλατφόρμας του Μουσείου Ολοκαυτώματος Βιάννου.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου, της Επιτροπής Διοίκησης του Μουσείου με τους ερευνητές του ΙΤΕ που πρέπει να υπάρξει για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών που θα επιτρέψουν την προβολή του μουσείου σε όλο τον κόσμο και θα παράσχουν περισσότερα στοιχεία πληροφόρησης στους «επισκέπτες» της διαδικτυακής πύλης, αλλά και στους φυσικούς επισκέπτες του μουσείου.

2

Ο Περιφερειάρχης στη δεύτερη συνάντηση του με τον Δήμαρχο και παραγωγικούς – πολιτιστικούς φορείς της Άρβης ανταποκρίθηκε στο αίτημα για τη στήριξη και καθιέρωση του «Φεστιβάλ Μπανάνας» στην Άρβη στις 11, 12, 13 Αυγούστου με σκοπό την προβολή του φημισμένου προϊόντος.

Η μπανάνα της Άρβης, όπως είπαν οι τοπικοί φορείς, λόγω της άριστης ποιότητάς της, και της πιστοποιημένης βιοκαλλιέργειάς της γίνεται περιζήτητη στις αγορές και που έχει ακόμη πολλές δυνατότητες ανάπτυξης που όμως απαιτούνται και τα αναγκαία έργα άρδευσης.

Μάλιστα, για τη δημιουργία του φράγματος Αμιρών – Αγ. Βασιλείου η Περιφέρεια Κρήτης έχει αναθέσει την ωρίμανση και τη χρηματοδότηση της μελέτης προκειμένου να είναι στα επιλέξιμα έργα στο νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014 – 2020.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα το έργο αποκατάστασης του τελευταίου τμήματος της επαρχιακής οδού Αμιρών – Άρβης.

Διαβάστε ακόμη: Η κρητική μπανάνα ανταγωνίζεται τις εισαγόμενες!

krhtikes-bananes

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή