Η TUI επιχειρεί να συνδέσει τα ξενοδοχεία της Κρήτης με παραγωγούς

TUI-ARNAOYTAKIS

Τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στην πρωτοβουλία (project) του τουριστικού οργανισμού TUI, ο οποίος ξεκινά πανελλαδικά από τη μεγαλόνησο και στοχεύει στη διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα του νησιού με τα ξενοδοχεία εξέφρασε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση που οργάνωσε στην Ανάληψη Χερσονήσου το ίδρυμα της TUI «TUI Care Foundation» και το οποίο όπως ανακοινώθηκε από τους οργανωτές προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη, επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης.

Στην εκδήλωση, που έγινε στο ξενοδοχείο Atlantica Sensatori, παρουσία του κ. Αρναουτάκη, του προέδρου του Ιδρύματος της TUI Thomas Ellerbeck, του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλη Βαμιεδάκη, ξενοδόχων, εκπροσώπων ελαιοπαραγωγών, οινοποιών, επιχειρηματιών, εξαγωγέων, παρουσιάστηκε από υψηλόβαθμα στελέχη της TUI η υλοποίηση του έργου που θα προωθεί τα κρητικά ποιοτικά προϊόντα στα ξενοδοχεία και θα φέρνει σε επαφή τους ξένους επισκέπτες με την παραγωγική διαδικασία και τυποποίηση των προϊόντων.

Μάλιστα, η παριστάμενη αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, που εκπροσώπησε στην εκδήλωση την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, συνεχάρη τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τη στήριξη της Περιφέρειας και την προσπάθεια που υλοποιεί μέσω και της «έξυπνης εξειδίκευσης» για τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της «TUI Care Foundation» Thomas Ellerbeck δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό. Οι τουρίστες αναζητούν κάτι το αυθεντικό και σε αυτό η Κρήτη έχει να προσφέρει πολλά. Η Κρήτη διαθέτει την ιστορία, την παράδοση, το περιβάλλον, τη μεσογειακή διατροφή, άρα υπάρχει το πεδίο να διασυνδέσουμε τους τοπικούς παραγωγούς, με τους τουρίστες και να συνδημιουργήσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας, και οι κρητικοί παραγωγοί να διαθέτουν τα προϊόντα τους στους ξένους επισκέπτες. Η Κρήτη έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και προσφέρει ένα ποιοτικό τουριστικό προϊόν. Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε ότι με τη συνεργασία καρποφορούν οι προσπάθειες με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης».

Το διευθυντικό στέλεχος της TUI στην Ανατολική Μεσόγειο Μιχάλης Μαυρόπουλος ανέφερε ότι «το TUI Care Foundation είναι ο βραχίονας της TUI που σχετίζεται με την αειφόρο ανάπτυξη και την διασύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες και η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου που για πρώτη φορά θα φέρει κοντά τους παραγωγούς, αρχικά ελαιοπαραγωγούς, οινοπαραγωγούς με τους ξενοδόχους, και αυτό θα ενισχύσει την εμπειρία των πελατών μας που είναι το ζητούμενο. Τα τελευταία χρόνια στη βορειοδυτική Ευρώπη υπάρχει μια αυξανόμενη τάση όπου οι καταναλωτές ζητάνε να έχουν εμπειρία με περισσότερη ευαισθητοποίηση στο περιβάλλον και αυτό σημαίνει αειφόρο ανάπτυξη, βιώσιμη διατροφή, ποιοτικά προϊόντα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ξεκινάμε την υλοποίηση του έργου από την Κρήτη, που είναι η “ναυαρχίδα” της TUI στην Ελλάδα».

2

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο κ. Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που υλοποιεί ένας μεγάλος τουριστικός φορέας όπως είναι η TUI, που συνδέει τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα. Μια πρωτοβουλία που εμείς ως Περιφέρεια υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια της διασύνδεσης, δηλαδή των ποιοτικών κρητικών προϊόντων με τον τουρισμό μας. Εμείς ως Περιφέρεια μέσω της “έξυπνης εξειδίκευσης” με τη συνεργασία των επιστημονικών – εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, επιχειρούμε τη διασύνδεση με την πραγματική οικονομία, με τον αγροδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό, το περιβάλλον τον πολιτισμό με κυρίαρχο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε, ακόμη, ότι «οι παραγωγοί μας, οι τουριστικοί μας φορείς, πρέπει να επενδύουν συνεχώς στην ποιότητα, σε υπηρεσίες και προϊόντα. Είναι πολύ σημαντικό ότι η TUI ξεκινά συνεργασίες με ελαιοπαραγωγούς και οινοποιούς, ενώ οι συνεργασίες αυτές θα επεκταθούν και σε άλλα κρητικά προϊόντα με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου μέσω του οποίου θα προωθούνται τα προϊόντα του νησιού».

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, η κατανάλωση των κρητικών προϊόντων από τους ξένους επισκέπτες ενδυναμώνει το brand name «Κρήτη» στη διεθνή αγορά.

Και πρόσθεσε: «Επίσης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου αυτού από την TUI είναι εξίσου σημαντικό ότι οι τουρίστες που κάνουν διακοπές στο νησί μας θα έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται οινοποιεία, ελαιουργεία, και άλλες εγκαταστάσεις για να δουν από κοντά την παραγωγή και τυποποίηση των προϊόντων μας, που θα αναζητήσουν μετά στις χώρες καταγωγής τους. Έχουμε συζητήσει ήδη με τον πρόεδρο του Ιδρύματος “TUI Care Foundation” τον κ. Thomas Ellerbeck να προστεθούν και άλλα κρητικά προϊόντα στο “καλάθι” του συγκεκριμένου Project. Στηρίζουμε λοιπόν αυτό το μεγάλο έργο που σε πανελλαδικό επίπεδο η TUI το ξεκινάει από την Κρήτη».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και αυτή είναι η πάγια προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης. Η όποια πρωτοβουλία συντάσσεται σε αυτή την κατεύθυνση είναι θετική και έχει την απόλυτη στήριξή μας. Η συνεργασία είναι μονόδρομος, οι παραγωγοί μας μπορούν να συνεργαστούν με τους ξενοδόχους, τις τουριστικές επιχειρήσεις για να έχουμε κατανάλωση των κρητικών προϊόντων, αλλά και προβολή των προϊόντων μας στο εξωτερικό ενισχύοντας τις εξαγωγές μας».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή