Εμπορική αποστολή σε Σαουδική Αραβία και Ιράν

EMPORIO

Πρόσκληση συμμετοχής, έως 10 Ιουλίου, σε εμπορική αποστολή στη Σαουδική Αραβία και Ιράν 7-12 Νοεμβρίου μέσω του δικτύου AREPO

Η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του δικτύου AREPO, απέστειλε επιστολή με θέμα: «Προώθηση των γεωργικών προϊόντων: πρόσκληση συμμετοχής στην επιχειρηματική αντιπροσωπεία που θα συνοδεύσει τον Επίτροπο Hogan στην εμπορική αποστολή του στη Σαουδική Αραβία και στο Ιράν, 7-12 Νοεμβρίου 2017».

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Επίτροπος Hogan θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν κατά την περίοδο 7-12 Νοεμβρίου 2017, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία ανώτερων εκπροσώπων ευρωπαϊκών εταιρειών / οργανώσεων παραγωγών. Το ταξίδι αυτό θα συνδυάζει επίσημες επισκέψεις του Επιτρόπου Hogan με τους αντίστοιχους ιρανούς ομολόγους και δραστηριότητες προώθησης της επιχειρηματικής αντιπροσωπείας, όπως επιχειρηματικό φόρουμ, συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων, εκδηλώσεις των μέσων ενημέρωσης και επιτόπιες επισκέψεις.

Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να διαδώσετε αυτήν την πρόσκληση σε εταιρείες και οργανισμούς του κράτους μέλους σας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αντιπροσωπεία. Οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι τόσο των οργανώσεων παραγωγών όσο και των μεμονωμένων εταιρειών από βασικούς τομείς με τουψηλότερο δυναμικό ανάπτυξης για επιτυχημένες εμπορικές δράσεις με τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

Τα προϊόντα μπορεί να αφορούν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά:

Για τη Σαουδική Αραβία: κρέας πουλερικών και βοείου κρέατος, γαλακτοκομικά προϊόντα, φρέσκα και κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο, αρτοσκευάσματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής και σοκολάτας, δημητριακά για ανθρώπινη χρήση, ζωοτροφές/δημητριακά για χρήση σε ζώα.

Για το Ιράν: γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέατα (κυρίως κρέας βοοειδών), ελαιόλαδο, δημητριακά και σπορέλαια, πρόσθετα τροφίμων και ζωοτροφών και γενετικό υλικό (φυτικής και ζωικής προέλευσης). Άλλοι τομείς, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά ή τα είδη ζαχαροπλαστικής, μπορούν επίσης να εξετασθούν ενόψει της ενίσχυσης της συνεργασίας με τον ιρανικό τομέα γεωργικών προϊόντων διατροφής. Θα δοθεί προτεραιότητα στους φορείς εκμετάλλευσης που έχουν εμπειρία ή ενδιαφέρον για πιστοποιημένα εμπορεύματα Halal [1].

Για λόγους δημόσιας πολιτικής τόσο από τη Σαουδική όσο και από την Ιρανική, δεν θα ληφθούν υπόψη για τη σύνθεση αυτής της αντιπροσωπείας κλάδοι όπως οι οίνοι και τα αλκοολούχα ποτά ή τα προϊόντα με βάση το χοιρινό κρέας. Εταιρείες εκτός από τις εξαγωγές έχουν το ενδιαφέρον να διερευνήσουν τις επενδύσεις σε γεωργικά τρόφιμα στο Ιράν είναι επίσης ευπρόσδεκτες.

Οι επιλεγέντες συμμετέχοντες θα καλύψουν τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής τους. Να ληφθεί υπόψη ότι μόνο ένα άτομο ανά εταιρεία / οργανισμό θα λάβει επίσημα μέρος στην επιχειρηματική αντιπροσωπεία και θα συμπεριληφθεί στην επίσημη αίτηση θεώρησης για VISA. Άλλοι εκπρόσωποι μπορούν να συνοδεύσουν την ομάδα, αλλά μπορεί να τους αρνηθεί να λάβουν μέρος σε ορισμένες εκδηλώσεις, εάν το μέγεθος της ομάδας πρέπει να είναι περιορισμένο .

Σημειώστε επίσης ότι ανεξάρτητα από τη διαδικασία επιλογής των μελών της επιχειρηματικής αντιπροσωπείας που διεξάγει η Επιτροπή, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας και της Ιρανίας διατηρούν το δικαίωμα να εγκρίνουν κάθε μεμονωμένο συμμετέχοντα στον κατάλογο των αντιπροσωπειών επιχειρήσεων της ΕΕ.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να καταχωρίσουν την αίτησή τους για συμμετοχή στην επιχειρηματική αντιπροσωπεία έως τις 10 Ιουλίου 2017, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HLMAGRISaudiArabiaIran2017

Στη συνέχεια, θα μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Οι πρακτικές ερωτήσεις θα απευθύνονται απευθείας από την υπηρεσία προώθησης CHAFEA στην οποία προτείνω να καθοδηγήσει τους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους του τομέα των γεωργικών ειδών διατροφής (email: [email protected]).

[1]Η θρησκευτική πιστοποίηση «Halal» αφορά προϊόντα του αγροδιατροφικούτομέα. Η πιστοποίηση Halal χαρακτηρίζει τη συμμόρφωση προϊόντων τροφίμων στους κανόνες της Ισλαμικής Θρησκείας και απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως τα καθιερωμένα συστήματα υγιεινής, η ιχνηλασιμότητα του προϊόντος από το χωράφι στο τραπέζι, η αξιολόγηση της επικινδυνότητας, η σήμανση και η συνεχής παρακολούθηση του.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή