ΟΑΕΔ | Εννέα «πακέτα» για 30.035 ανέργους μέχρι το φθινόπωρο

OAED

Τα εννέα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα υλοποιηθούν έως τις αρχές φθινοπώρου ανακοίνωσαν η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Οι προκηρύξεις θα ξεκινήσουν να αναρτώνται από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου και θα αφορούν σε 30.035 ανέργους.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στα δύο νέα προγράμματα για τους νέους που θα προκηρυχθούν και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, τα οποία, όπως είπε, «θα δώσουν μια νέα ώθηση στην αγορά εργασίας».

Τα προγράμματα αυτά θα αφορούν:

– Σε νέους, από 25 έως 29 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση. Είναι 1.300 θέσεις, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις του κοινωνικού τομέα της οικονομίας.

– Σε νέους, 18 έως 24 ετών, που ολοκληρώνουν την άσκηση πάνω στον τομέα των σπουδών τους. Οι θέσεις εργασίας είναι 2.500. Τα άτομα αυτά πρόκειται να προσληφθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις του κοινωνικού τομέα της οικονομίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

«Πρόκειται για την ένταξη των νέων σε κανονικές θέσεις απασχόλησης», διευκρίνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, επισημαίνοντας πως ουσιαστικά τα νέα αυτά προγράμματα αποτελούν «τη δεύτερη φάση της ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, μετά την πρώτη φάση, η οποία αφορά στην πρακτική άσκηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα».

Λίγο αργότερα, αναμένεται να ενεργοποιηθεί και το πρόγραμμα των 10.000 θέσεων εργασίας για ανέργους ηλικίας 55 έως 64 ετών. Σε αυτό θα προβλέπεται πρόσληψη για διάστημα 12-24 μηνών σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ. Οσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα (μακροχρόνια άνεργοι) θα λαμβάνουν μισθό έως και 600 ευρώ μηνιαίως, ενώ θα έχουν και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τα επόμενα προγράμματα θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο. Πρόκειται για δύο προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και 1.135 θέσεις ανέργων στον τομέα της Υγείας.

Οι 1.900 θέσεις αφορούν οκτάμηνες συμβάσεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και οι υπόλοιπες 3.700 θέσεις σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 17 δήμων της χώρας. Στα μέσα Αυγούστου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, θα προκηρυχτούν άλλες 2.000 νέες θέσεις εργασίας όπου δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο άτομα με αναπηρίες και αποφυλακισμένοι.

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Εκτός από τους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, υπάρχουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 46.000 εγκλωβισμένοι στις εργασίες τους. Πρόκειται για εργαζομένους που δεν πληρώνονται και δεν μπορούν να βρουν άλλη εργασία. Ετσι, παραμένουν να εργάζονται σε «ετοιμοθάνατες» επιχειρήσεις λίγο πριν από το λουκέτο.

Για αυτούς, όπως έχει προαναγγείλει και η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, έρχεται ξεχωριστό πρόγραμμα το οποίο θα «τρέξει» κατά πάσα πιθανότητα τον Αύγουστο, το οποίο θα προβλέπει τόσο την παροχή οικονομικής ενίσχυσης όσο και βοήθεια για να βρουν μία άλλη εργασία.

Παράλληλα ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα για τον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και του εξαγωγικού εμπορίου για 4.000 ωφελουμένους, δηλώνοντας: «Διαπιστώσαμε επίσης ότι το digital marketing στον τουρισμό έχει περιθώρια ανάπτυξης. Επίσης, για τον κλάδο των υποδομών και μεταφορών θα έρθει από φθινόπωρο άλλο ένα πρόγραμμα για 3.500 ωφελουμένους. Αυτό το τελευταίο πρόγραμμα προέκυψε λόγω της μεγάλης επένδυσης της Fraport».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή