Χανιά | «Εφυγε» ο Κώστας Μουντάκης

MOYNTAKIS-KOSTAS1

Ένας άνθρωπος που συνέδεσε τη ζωή του με την Κίσσαμο και την πολυετή ενασχόληση με τα κοινά, από διάφορες θέσεις ευθύνης, «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο Κώστας Μουντάκης γεννήθηκε το 1936 στην Πολυρρήνια Κισσάμου. Αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Καστελλίου και στη συνέχεια φοίτησε για τρία χρόνια στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης (Αγία Τριάδα Ακρωτηρίου).

Το 1959 διορίστηκε Κοινοτικός Υπάλληλος στην Κοινότητα Πολυρρήνιας, ενώ παράλληλα υπηρέτησε για οκτώ και τέσσερα χρόνια ως Κοινοτικός Υπάλληλος στις Κοινότητες Καλλεργιανών και Καλουδιανών αντίστοιχα.

Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση με σημαντική κοινωνική προσφορά.

Διετέλεσε:

• 1962-67: Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κισσάμου.
• 1976-82: Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων, Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κισσάμου.
• 1978-92: Πρόεδρος του Συλλόγου Κοινοτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων.
• 1983-90: Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κοινοτικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Κ.Υ.).
• 1974-98: Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Ποδοσφαιρικού – Γυμναστικού Συλλόγου Κισσαμικός του οποίου ήταν επίτιμος Πρόεδρος.
• 1981-89: Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Σταδίου Κισσάμου.
• 1990-94: Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου.
• 1994-96: Μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κισσάμου.
• 1994-98: Νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων.
• 1996-97: Γραμματέας του πρώτου αιρετού Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων.
• 1997-98: Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, μέλος του Δ.Σ. και της Γραμματείας της Εταιρείας Τουρισμού Κρήτης, πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Επαγγελματικής Κατάρτισης και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νομαρχίας Χανίων.
1997: Αντινομάρχης με αρμοδιότητες Δημόσιας Διοίκησης και Παραγωγικών Δραστηριοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων.
2002-2006: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος Κισσάμου.

Ο Κώστας Μουντάκης υπήρξε για πολλά χρόνια αντιπρόσωπος στην ΑΔΕΔΥ και μέλος της ομάδας εργασίας σε θέματα Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.), ενώ διετέλεσε ακόμα μέλος σε Δ.Σ. Πολιτιστικών και άλλων Συλλόγων στην Κίσσαμο.

Το HANIA.news εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Ο Δήμος Κισσάμου, με ανακοίνωσή του, «εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο ενός εκλεκτού συντοπίτη μας, του Κωνσταντίνου Μουντάκη. Ο Κώστας Μουντάκης υπηρέτησε επί δεκαετίες την τοπική αυτοδιοίκηση, προσφέροντας μάλιστα πολύτιμο έργο. Ανάμεσα σε άλλα, είχε διατελέσει Αντινομάρχης Χανίων, Νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Ποδοσφαιρικού – Γυμναστικού Συλλόγου Κισσαμικός, Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων, Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κισσάμου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κοινοτικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Κ.Υ.) και άλλα. Ως Δήμος Κισσάμου εκφράζουμε τέλος, τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους συγγενείς και στους οικείους του εκλιπόντος.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου
Θεόδωρος Σταθάκης».

MOYNTAKIS-KOSTAS2

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή