Διευκρινίσεις από τον ΟΑΚ για την παροχή νερού άρδευσης στο Ακρωτήρι

ARDEYSH

Διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα παροχής νερού άρδευσης στο Ακρωτήρι δίνει με σημερινή του ανακοίνωση ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ως συνέπεια των πρόσφατων συνθηκών καύσωνα και της υπερκατανάλωσης νερού άρδευσης στην περιοχή Ακρωτηρίου η παροχή νερού στην περιοχή γίνεται πλέον βάσει προγράμματος το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί (δείτε ΕΔΩ).

Επιπλέον πρέπει να επισημανθεί ότι τα δίκτυα της περιοχής Ακρωτηρίου έχουν προ πολλού κορεσθεί λόγω της ραγδαίας οικιστικής ανάπτυξης και της αυξητικής τάσης της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή.

Ως εκ τούτου αποτελεί συνήθη πρακτική η παροχή νερού βάσει προγράμματος κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου στην περιοχή Ακρωτηρίου, πρακτική την οποία γνωρίζουν οι κάτοικοι.

Σύμφωνα και με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο όταν δεν υπάρχει επάρκεια νερού, είτε συμπτωματικά, είτε εξ’ αιτίας ανωμάλων περιπτώσεων, ο ΟΑΚ ΑΕ μπορεί να βάζει ανάλογους περιορισμούς στη συμφωνηθείσα παροχή ή και να τη διακόπτει προσωρινά.

Σημειώνεται ότι εφόσον η κατανάλωση νερού επανέλθει στην ομαλότητα θα επανεξεταστεί το πρόγραμμα παροχής νερού από τον Οργανισμό».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή