Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Εναρξη θερινών εκπτώσεων – Κλειστά την Κυριακή 16/7

EKPTOSEIS

Την έναρξη των θερινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και την τελευταία ημέρα του Αυγούστου (Πέμπτη 31/8) ανακοίνωσε σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος, στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, προτρέπει τους Χανιώτες καταναλωτές «να στηρίξουν τη μικρή τοπική επιχείρηση κατά την περίοδο των εκπτώσεων» και τονίζει ότι «υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του αλλά και της πλειοψηφίας των συναδέλφων, την Κυριακή 16/7/2017 τα καταστήματα των Χανίων θα παραμείνουν κλειστά».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις του παρόντος έτους θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου και θα λήξουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. 

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή.  

Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Προτρέπουμε τον Χανιώτη καταναλωτή για άλλη μια φορά να στηρίξει τη μικρή τοπική εμπορική επιχείρηση στη θερινή εκπτωτική περίοδο. Είναι παράδοση για εμάς να έχουμε πολύ καλές τιμές και επάρκεια προϊόντων για όλες τις ανάγκες των συμπολιτών αλλά και των επισκεπτών μας.

Υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας  αλλά και της πλειοψηφίας των συναδέλφων, την Κυριακή 16/7/2017 θα παραμείνουν τα καταστήματα μας κλειστά».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή