Στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου

AMFILOXIOS-USA

Κατόπιν πρόσκλησης της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και ευλογητικής αδείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος επισκέφθηκε την Αμερική και συγκεκριμένα την πόλη του Σαν Φρανσίσκο. Στην πόλη αυτή πραγματοποιήθηκε το 45ο Συνέδριο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής του οποίου υπήρξε ο κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η φιλανθρωπία στην Κρήτη».

Ο προσκεκλημένος Αρχιερέας μετέφερε προς τους απόδημους Κρήτες της Αμερικής, τις ευχές και την αγάπη του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και αναφέρθηκε στην προσφορά της Εκκλησίας της Κρήτης σε αναφορά με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες ανθρώπων της Μεγαλονήσου.

Σημείωσε δε χαρακτηριστικά: «Η Εκκλησία της Κρήτης, από άκρο εις άκρον, στις προκλήσεις των καιρών απαντά με έργα αγάπης, φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης. Αθόρυβα και με σεβασμό στα εκατοντάδες – χιλιάδες πρόσωπα και οικογένειες που σε καθημερινή βάση ωφελούνται από τις προνοιακές και κοινωνικές δομές Της, αγκαλιάζει τον κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου καταγωγής, πιστεύω, θρησκείας ή κουλτούρας, καθώς στο κέντρο του ενδιαφέροντος της Εκκλησίας βρίσκεται ο άνθρωπος, οι ανάγκες του (πνευματικές και υλικές) και η θεραπεία των αναγκών αυτών. Γιατί η αγάπη δεν έχει σύνορα, πατρίδα και θρησκεία», τόνισε ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου.

1

Αναφερόμενος δε στους Κρήτες ομογενείς σημείωσε: «Εσείς, η Κρητική Ομογένεια της Αμερικής, μέσα από τη φιλοτιμία σας, την αγάπη σας για τη ρίζα, τον τόπο καταγωγής, την ελληνορθόδοξη πίστη και παράδοση, τα ιδανικά και ιδεώδη της φυλής μας, τις αρετές του λαού μας, και με αυταπάρνηση, ευφυΐα, εργατικότητα, ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, καταφέρατε εδώ, στη δεύτερη πατρίδα σας την Αμερική, να κτυπά η καρδιά… μίας άλλης Κρήτης, καθώς λιτανεύετε τη λεβεντιά και αρχοντιά της μεγαλονήσου μας στα πέρατα της οικουμένης και κάνετε όλους μας περήφανους».

Χαιρετισμό, επίσης, στο συνέδριο απηύθυνε και ο μητροπολίτης Σαν Φραντσίσκο Γεράσιμος, ο οποίος με λόγους θερμούς, καλωσόρισε τον επισκέπτη Μητροπολίτη, στον οποίο και παρείχε θερμή φιλοξενία, και ευχήθηκε εγκάρδια στους Κρήτες ομογενείς της Αμερικής.

Κατά την παραμονή του στο Σαν Φρανσίσκο ο κ. Αμφιλόχιος συμπροσευχήθηκε, μετά του ποιμενάρχου Γερασίμου στο Ναό Τιμίου Σταυρού, Belmart, κατά την εορτή της Σύναξης των Αποστόλων, προεξάρχοντος του εορτάζοντος επισκόπου Μηδείας Αποστόλου, πρωτοσύγκελου του κ. Γερασίμου και χοροστάτησε εις τον Ναό Γεννήσεως, στην πόλη Novato.

2

Ο κ. Αμφιλόχιος γεύθηκε της φιλοξενίας των οργανωτών του Συνεδρίου, του προέδρου της ΠΕΑ Παναγιώτη Ψαράκη και του προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανώλη Βεληβασάκη.

Περισσότεροι από 700 σύνεδροι, μέλη Κρητικών Σωματείων και Οργανώσεων απ’ όλες τις Πολιτείες της Αμερικής, μετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο διήρκησε από τις 29 Ιουνίου έως 4 Απριλίου, με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, μεταξύ των οποίων και κρητική βραδιά με ομάδες παιδιών της ομογένειας να ξεδιπλώνουν, μέσα από κρητικούς χορούς, την αγάπη τους για την Κρήτη.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή