Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: «Οχι» σε κάθε επιχειρηματική αξιοποίηση των κτηρίων

ROSA-NERA

Την κατηγορηματική αντίθεσή του σε οποιαδήποτε επιχειρηματική αξιοποίηση των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στην παλιά πόλη των Χανίων εκφράζει με σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Καθημερινά σαν επαγγελματίες αλλά και σαν γονείς βιώνουμε τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης. Οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων πετάνε έξω από τους παιδικούς σταθμούς 40.000 παιδιά, βάζουν μεγαλύτερους φραγμούς στη μόρφωση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αιτία όλων αυτών η υποχρηματοδότηση και οι μνημονιακές δεσμεύσεις για την παιδεία.

Η πρυτανεία του Πολυτεχνείου υλοποιεί κατά γράμμα τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι με πρόσχημα τη μείωση των κρατικών δαπανών βγάζει στο σφυρί «τα ασημικά της πόλης μας» το κτίριο της Μεραρχίας στον λόφο Καστέλι. Το παραχωρεί στο τουριστικό κεφάλαιο για επιχειρηματική «αξιοποίηση».

Το κτίριο αυτό θα μπορούσε να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των φοιτητών για εστίες, για βιβλιοθήκη, για υποδομές στις πολιτιστικές δραστηριότητες κ.α. Πρέπει να αξιοποιηθούν με σύγχρονες υποδομές για τη μεγάλη μάζα των φοιτητών που μένουν στην πόλη μας.

Είναι υποκριτικό η πρυτανεία, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που ευθύνονται για τη χαμηλή χρηματοδότηση, που ευθύνονται για την κλοπή των αποθεματικών να προβάλλουν σαν λύση την πώληση της δημόσιας περιουσίας.

Είναι οι ίδιοι που εφαρμόζουν τους νόμους προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και παράλληλα εξοντώνουν τους μικρούς εμπόρους, τους αυτοαπασχολουμένους, τους εργαζομένους, τους φοιτητές. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε επιχειρηματική αξιοποίηση. Τα κτήρια αυτά αποτελούν μέρος του πολιτισμού μας δεν μπορούν να μπαίνουν σε κανένα παζάρι προς όφελος του τουριστικού κεφαλαίου. Η παιδεία και η μόρφωση των παιδιών μας πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή