Πλήρης χαρτογράφηση των δαπανών των υπουργείων έως τις 30 Σεπτεμβρίου

ELEGXOS-OTA

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Φραγκίσκου Κουτεντάκη συγκροτήθηκαν ειδικές ομάδες εργασίας που θα προχωρήσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην επισκόπηση δαπανών (Spending Review) των υπουργείων και των εποπτευομένων από αυτά φορέων.

Oπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Θανάση Κουκάκη στο cnn.gr, oι δύο ομάδες αποτελούνται συνολικά από 40 στελέχη υπουργείων, τα 14 εκ των οποίων απαρτίζουν την Ομάδα Διοίκησης Έργου και τα 26 την Ομάδα Εργασίας για την υποβοήθηση της Ομάδας Διοίκησης Έργου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής έργο της Ομάδας Διοίκησης Έργου είναι:

– Ο συντονισμός των υπηρεσιών των εμπλεκομένων Υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων για την επισκόπηση των δαπανών τους, με παροχή σχετικών κατευθύνσεων.

– Η συγκέντρωση και αποτίμηση των προτεινόμενων πολιτικών εξοικονόμησης πόρων ή αύξησης της αποτελεσματικότητας των δημόσιων δαπανών με στόχο τη δημιουργία δημοσιονομικού περιθωρίου ώστε να ενισχυθούν οι δαπάνες σε τομείς με υψηλή κοινωνική αποτελεσματικότητα και να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με τρόπο διατηρήσιμο και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων.

– H δημιουργία δεικτών παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των δαπανών των υπουργείων.

– H σύνταξη και υποβολή έκθεσης στον υπουργό και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, στην οποία θα εκτίθενται αναλυτικά οι εναλλακτικοί τρόποι επίτευξης των ποσοτικών στόχων της επισκόπησης δαπανών για το κάθε υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του.

Πηγή: cnn.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή