Ο νέος χάρτης δημοφιλίας των ελληνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ – Πού κυριαρχεί ποιος

super-market

Η εξαφάνιση της Carrefour Μαρινόπουλος αλλά και του Βερόπουλου, αλυσίδες που ήταν πανίσχυρες μέχρι και πριν από τρία χρόνια έχουν αλλάξει ριζικά τον χάρτη των σούπερ μάρκετ. Όπως έδειξαν πρόσφατες έρευνες από τις ανακατατάξεις οι πλέον κερδισμένοι ήταν τα Lidl και η AB Βασιλόπουλος.

Μία πιο πρόσφατη πανελλαδική έρευνα, της εταιρείας μετρήσεων IRI, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2017, έρχεται να δώσει μερικά ακόμη στοιχεία για το πώς διαμορφώνονται οι καταναλωτικές συνήθειες στη «νέα εποχή».

Όπως φαίνεται και στον χάρτη της Ελλάδας τη θέση της «πρώτης επιλογής», που στο παρελθόν κυριαρχούσε η Carrefour Μαρινόπουλος, πλέον από την Κεντρική Ελλάδα και κάτω έχει πάρει η ΑΒ Βασιλόπουλος. Αντίθετα «κυβέρνηση και με απλή αναλογική σχηματίζουν» σε Αττική η Σκλαβενίτης και στη Θεσσαλονίκη η Μασούτης, η οποία διατηρεί ένα πολύ υψηλό ποσοστό και σε όλη τη Μακεδονία.

Το επόμενο διάστημα -και κυρίως από το φθινόπωρο- αναμένεται να δοθεί μάχη από την πλευρά των Βασιλόπουλου – Μασούτη να διατηρήσουν ή και δυνατόν να αυξήσουν τα μερίδιά τους και από την πλευρά της Σκλαβενίτης να διεκδικήσει πίσω τους καταναλωτές της Μαρινόπουλος και να περάσει στην πρώτη θέση σε πανελλαδικό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη: Σκλαβενίτης | Σχέδιο επιστροφής των πελατών του Μαρινόπουλου

SKLABENITHS

Πηγή: news247.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή