«Το Ποτάμι» για κτίρια Πολυτεχνείου: Ιδεοληπτική εμμονή απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία

ROSA-NERA

Για «ιδεοληπτική εμμονή απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία» κάνει λόγο το Ποτάμι, αναφερόμενο στην επιχειρούμενη αξιοποίηση των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στην παλιά πόλη των Χανίων και ζητά «από την κυβέρνηση να δείξει εμπιστοσύνη στους πανεπιστημιακούς λειτουργούς του Πολυτεχνείου Κρήτης και να στηρίξει τις προσπάθειές τους για εξεύρεση πόρων που θα απαντούν στην αυξανόμενη υποχρηματοδότηση από τη μεριά της πολιτείας».

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή του για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Τομέας Παιδείας του «Ποταμιού» αναφέρει τα εξής:

«Οι αγώνες του Υπουργείου Πολιτισμού για την εξασφάλιση πιστοποιητικών “αριστεροσύνης” με αφορμή τα εμπόδια που εγείρει στην προσπάθεια αξιοποίησης εγκαταλειμμένων κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης, αποτελεί ένα ακόμη τραγικό δείγμα της ανεπάρκειας της σημερινής κυβέρνησης και της παντελούς έλλειψης σχεδιασμού και οράματος για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Στο όνομα μιας ιδεοληπτικής εμμονής απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία εμποδίζεται η δυνατότητα αναπαλαίωσης, ανάδειξης και αξιοποίησης σημαντικών ιστορικών κτιρίων της πόλης των Χανίων. Το ζήτημα γίνεται σοβαρότερο όταν γνωρίζουμε την ολική εγκατάλειψη και επικίνδυνη πλέον κατάσταση των κτιρίων αυτών.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να δείξει εμπιστοσύνη στους πανεπιστημιακούς λειτουργούς του Πολυτεχνείου Κρήτης και να στηρίξει τις προσπάθειές τους για εξεύρεση πόρων που θα απαντούν στην αυξανόμενη υποχρηματοδότηση από τη μεριά της πολιτείας».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή