Χανιά | Ευρωπαϊκό έργο για κτήρια με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

EXOIKONOMO-II

Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά η 4η συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου «Promotion of near zero CO2 emission buildings due to energy use/ZEROCO2» στον τομέα της ενέργειας, το οποίο υλοποιείται στην Κρήτη από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ).

Το έργο αυτό αφορά την προώθηση των κτηρίων που έχουν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), λόγω της χρήσης ενέργειας σε αυτά και χρηματοδοτείται κατά 85% από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG EUROPE και κατά 15% από εθνικούς πόρους.

Επικεφαλής του έργου είναι το Ενεργειακό Γραφείο του Ποντρέιβ της Σλοβενίας και συμμετέχουν, εκτός από το ΜΑΙΧ, η Περιφέρεια Μολίσε της Ιταλίας, το Πανεπιστήμιο της Μάλτας, ο Δήμος του Κάουνας της Λιθουανίας, ο Οργανισμός Θερμόπολις της Φινλανδίας, ο Οργανισμός ΑΒΙΤΕΜ της Γαλλίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας της Γερμανίας.

Στο τέταρτο newsletter, που δημιούργησε το ΜΑΙΧ (δείτε ΕΔΩ), γίνεται αναφορά κυρίως στις τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κτηρίων σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης στην Ελλάδα καθώς και σε δράσεις διάδοσης του συγκεκριμένου έργου.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή