Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Να ενταχθούν περισσότεροι αγρότες στο πρόγραμμα Υπομέτρο 6.1»

NEOI-AGROTES-2

Να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι νέοι αγρότες στο πρόγραμμα Υπομέτρου 6.1 ζήτησαν με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ αυτών και οι βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Οι βουλευτές τόνισαν την αξιοσημείωτα μεγάλη συμμετοχή Νέων Γεωργών από την πρώτη κιόλας στιγμή που δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του προγράμματος και ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αρκετοί ήταν αυτοί που κρίθηκαν επιλαχόντες στο πρόγραμμα.

Ενδεικτικά, για την περιφέρεια Κρήτης ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, ανήλθε στο ποσό των 24,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των φακέλων των υποψηφίων από την Περιφέρεια Κρήτης, οι δικαιούχοι ανήλθαν σε 1.198, οι εν δυνάμει δικαιούχοι είναι 34 ενώ οι επιλαχόντες είναι 451 και οι απορριπτέοι 83.

Επειδή το μεγάλο ενδιαφέρον των νέων αγροτών που παρατηρήθηκε πανελλαδικά από την πρώτη στιγμή, αποδεικνύει τη σημασία της ένταξής τους στο υπό μέτρο 6.1., οι 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συνυπογράφουν την ερώτηση ζητούν από τον Υπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού προκειμένου οι επιλαχόντες Νέοι Γεωργοί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας να ενταχθούν και εκείνοι στο Πρόγραμμα του Υπομέτρου 6.1.

Αναλυτικά στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής:

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020 για το έτος 2016», κλήθηκαν Νέοι Αγρότες να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο υπό μέτρο 6.1.

Αξιοσημείωτη ήταν η μεγάλη συμμετοχή των Νέων Γεωργών από την πρώτη κιόλας στιγμή που δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του προγράμματος και ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αρκετοί ήταν αυτοί που κρίθηκαν επιλαχόντες στο πρόγραμμα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο προϋπολογισμός για την περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα ανήλθε στο ποσό των 24,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των φακέλων των υποψηφίων από την Περιφέρεια Κρήτης, οι δικαιούχοι ανήλθαν σε 1.198, οι εν δυνάμει δικαιούχοι είναι 34 ενώ οι επιλαχόντες είναι 451 και οι απορριπτέοι 83.

Επειδή το μεγάλο ενδιαφέρον των νέων αγροτών που παρατηρήθηκε πανελλαδικά από την πρώτη στιγμή, αποδεικνύει την σημασία της ένταξής τους στο υπό μέτρο 6.1.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή