ΔΗ.ΣΥ. Χανίων: «Ναι στην αξιοποίηση των κτηρίων, παράνομη η κατάληψη»

ROSA-NERA1

Υπέρ της αξιοποίησης των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στην παλιά πόλη των Χανίων «προς όφελος του ακαδημαϊκού του έργου και της φοιτητικής μέριμνας του Ιδρύματος» τάσσεται, με σημερινή της ανακοίνωση, η Δημοκρατική Συμπαράταξη Χανίων.

Σημειώνει, δε, ότι «η αξιοποίηση της περιουσίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, προς όφελος της λειτουργίας του Ιδρύματος και η ταυτόχρονη λήξη της παράνομης κατάληψης του κτηρίου της Μεραρχίας στην παλαιά πόλη των Χανίων είναι επιβεβλημένες ενέργειες και λόγω της επικινδυνότητας του κτηρίου, οι οποίες έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια».

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χανίων επισημαίνονται τα εξής:

«Η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χανίων συνεδρίασε στις 17-7-2017 για να συζητήσει το θέμα που έχει προκύψει με την αξιοποίηση των κτηρίων του Πολυτεχνείου στον λόφο Καστέλι στα Χανιά και αναφέρει:

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με σειρά νομοθετημάτων προσπαθεί να επιβάλει αντισυνταγματικούς κανόνες στη λειτουργία των Α.Ε.Ι., χωρίς να λαμβάνει υπόψη της το συνταγματικά κατοχυρωμένο του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων.

Αυτό επιχειρούν να κάνουν και με την περιουσία του Πολυτεχνείου Κρήτης αφού βάζουν εμπόδια στην αξιοποίηση της περιουσίας του.

Εμείς οι Χανιώτες είμαστε θεατές στο ίδιο έργο εδώ και χρόνια, όταν οι εκάστοτε πρυτανικές αρχές στην προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν την περιουσία του Πολυτεχνείου βρίσκουν εμπόδιο τους καταληψίες, είτε πρόκειται για τη δωρεά του ακίνητου Παπαδόπετρου στην οδό Τζανακάκη, είτε για τα κτήρια της παλαιάς Μεραρχίας.

Η απόφαση του Πολυτεχνείου να αναθέσει τη διαχείριση των κτηρίων της Μεραρχίας, των Στρατώνων και των τούρκικων Φυλακών, στην Εταιρεία Αξιοποίησης Περιουσίας του Πολυτεχνείου, η οποία ελέγχεται από το Α.Ε.Ι., είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Η αξιοποίηση της περιουσίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, προς όφελος της λειτουργίας του Ιδρύματος και η ταυτόχρονη λήξη της παράνομης κατάληψης του κτηρίου της Μεραρχίας στην παλαιά πόλη των Χανίων είναι επιβεβλημένες ενέργειες και λόγω της επικινδυνότητας του κτηρίου, οι οποίες έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σεβόμενη τους κανόνες της νομιμότητας στηρίζει την προσπάθεια του Πολυτεχνείου Κρήτης να αξιοποιήσει την περιουσία του προς όφελος του ακαδημαϊκού του έργου και της φοιτητικής μέριμνας του Ιδρύματος”».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή