Συμμετοχική συνάντηση στις Μοίρες για τον αγροδιατροφικό τομέα

SYMMETOXIKES-SYNANTHSEIS-MOIRES

Συμμετοχική συνάντηση στο πλαίσιο του Α’ κύκλου διαβούλευσης του αγροδιατροφικού τομέα της «RIS3Crete» πραγματοποιήθηκε στις Μοίρες, στην αίθουσα του  Πολύκεντρου του Δήμου Φαιστού.

Ο κ. Φωτάκης, συντονιστής του Αγροδιατροφικού Τομέα RIS3Crete και διευθυντής της ΔΑΟ, επεσήμανε ότι κεντρικός στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας και των παραγωγικών τάξεων για το πλαίσιο ανάδειξης καινοτόμων ιδεών με δυνατότητες επιχειρηματικής αξιοποίησης, που θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων φυτικής – ζωικής παραγωγής και των τροφίμων στις διεθνείς αγορές.

Εισηγήσεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης έκαναν:

Η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης και συντονίστρια της «Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης» Χρύσα Δασκαλάκη επεσήμανε τη στόχευση της εκδήλωσης  και παρουσίασε την μεθοδολογία  της επιχειρηματικής ανακάλυψης που έχει  υιοθετήσει η Περιφέρεια Κρήτης. Κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διαβούλευση η οποία θα καθορίσει τα επιμέρους χαρακτηριστικά που θα έχει η  επικείμενη πρόσκληση. 

Επίσης εξήγησε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία καλείται ο ερευνητικός κόσμος να συνεργαστεί με τον επιχειρηματικό, ώστε να προκύψουν καινοτόμα προϊόντα, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά.

Η κ. Ε Στυλιανού, αν. συντονίστρια / αν. προϊσταμένη τμήματος Προγραμματισμού στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης παρουσίασε:

• Τις προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3Crete).

• Τα προϊόντα και τους τομείς εξειδίκευσης της RIS3Crete στο πλαίσιο του Α’ Κύκλου Διαβούλευσης.

• Το Μέτρο 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ 2014 – 2020.

Επίσης, παρέμβαση έκανε η αν. συντονίστρια της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης Περιφέρειας Κρήτης, Κατίκα Φωτεινή.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Αλιφιεράκης, τα μέλη της διοίκησής του, κ.κ. Φορτετσανάκης, και Καδιανάκης, ο διευθυντής Σπουδών του ΚΕΚ «Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου» και Αντιπρόεδρος του ΠΣΕΚ-Κ, κ. Καθαράκης, η υπεύθυνη του Κέντρου Καινοτόμου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας, κα Κούλη και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, κ.κ. Μπίλιος και Καουκάκης.

Ακολούθησε συζήτηση, από την οποία ως κυρίαρχο συμπέρασμα αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για πραγματοποίηση και άλλων ανάλογων ενημερωτικών συναντήσεων, προκειμένου τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος όσο και οι παραγωγικές τάξεις να ενημερώνονται για όποια θέματα άπτονται του αγροδιατροφικού τομέα.

Για την πληρέστερη ενημέρωση στην ιστοσελίδα της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης: http://ris3.crete.gov.gr/

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή