Αποκαλυπτήρια προτομής και επιτύμβιου πλάκας στον Πρασσέ

PRASSES-PROTOMH

Με μια σεμνή εκδήλωση και παρουσία εκπροσώπων τοπικών Αρχών, φορέων και πολιτών, πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ιερέα Εμμανουήλ Κουκουράκη και της επιτύμβιου πλάκας των εκτελεσθέντων Πρασιανών από τους Γερμανούς, στον προαύλιο χώρο του Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου της Τοπικής Κοινότητας Πρασσέ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού, παρουσία πολλών ιερέων.

Κύριος ομιλητής ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Φραντζεσκάκης, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της εκδήλωσης αυτής και αναφέρθηκε στον παπά Μανώλη Κουκουράκη, που είχε υπηρετήσει στο 7ο Σύνταγμα Κρητών, έλαβε μέρος στον Μικρασιατικό αγώνα και το 1925 οι κάτοικοι του Πρασσέ ομόφωνα τον είχαν υποδείξει για το αξίωμα του ιερέως, εκτιμώντας το ήθος και τις αρετές του. Συνελήφθη την 1η Αυγούστου 1941 μαζί με 12 συγχωριανούς του και εκτελέσθηκαν στον Αλικιανό.

23

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πρασσέ Κωνσταντίνος Φραγκιουδάκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανώλης Μαρακάκης και πλήθος συγχωριανών, απογόνων των ηρώων και κατοίκων των γύρων περιοχών.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πλατανιά, «είναι πολύ σημαντικό που εγκαινιάζεται αυτό το μνημείο, όπως και άλλα πρόσφατα στην περιοχή του Δήμου μας, καθώς ως πολιτεία και ως τοπικές Αρχές, έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία – όχι μόνο ως τιμή αλλά και ως δράση παιδείας για όλους μας…».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή