Εικόνες… δυσφήμισης σε δημοφιλή παραλία των Χανίων

KALATHAS-NERA3

Εστία που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία αποτελούν τα λιμνάζοντα νερά στην παραλία του Καλαθά Ακρωτηρίου, όπως καταγγέλλει -στο HANIA.news- κάτοικος της περιοχής, ζητώντας την παρέμβαση των Αρχών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Β.Κ. (τα στοιχεία είναι στη διάθεση τού HANIA.news) έχει ήδη προχωρήσει σε σχετική καταγγελία στον Δήμο Χανίων, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Αναφορικά με την καταγγελία για τη λίμνη στάσιμων υδάτων στην παραλία του Καλαθά της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου, σας γνωρίζουμε ότι η περιοχή έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μικρών νησιωτικών υγροτόπων ως προστατευόμενο οικοσύστημα. Συνεπώς, δραστηριότητες όπως η αποξήρανση, η αποστράγγιση, η επιχωμάτωση και κάθε παρέμβαση που προκαλεί αλλαγή του υδρολογικού καθεστώτος και αλλοιώνει το τοπίο, ρητώς απαγορεύονται», επισημαίνεται σε απάντηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων.

EGGRAFO

KALATHAS-NERA

Ο καταγγέλλων επισημαίνει ότι «αυτή η εικόνα δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ καλοκαίρι. Όντως πάντα υπάρχει (στάσιμο) νερό μετά τον δρόμο και προς τη μεριά του φαραγγιού, δεξιά, δηλαδή, όπως πηγαίνουμε προς Σταυρό, αλλά ποτέ μπροστά στην παραλία (αριστερά). Αρκετές φορές τον χειμώνα γεμίζει νερό το σημείο, αλλά πάντα εξατμίζεται ή απορροφάται. Σήμερα υπήρχε έντονη δυσωσμία και τα βράδια αντιλαμβάνεστε τι γίνεται με τα κουνούπια. Αν αυτό δεν εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία των εκατοντάδων, καθημερινά, λουομένων τότε τι να πω…», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει ενημερωθεί και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

KALATHAS-NERA2

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή