Εργασίες πυροπροστασίας σε διάφορες περιοχές από τον Δήμο Χανίων (εικόνες)

DASAKI-KATHARISMOS

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τα μέσα Ιουλίου εργασίες πυροπροστασίας, καθαρισμοί και αποψιλώσεις πάρκων, αλσών και άλλων κοινόχρηστων χώρων, συντηρήσεις δικτύων καθώς και η ανανέωση του πυροσβεστικού εξοπλισμού, έπειτα από σχετικό ποσό, που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών για την πυροπροστασία στον Δήμο Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος, «εργασίες έχουν αναπτυχθεί ήδη στην οδό Ακρωτηρίου, καθώς και στις περιοχές του Αγ. Ματθαίου, της Χρυσής Ακτής, των Αγίων Αποστόλων, ενώ συνεργεία πραγματοποιούν τις απαραίτητες εργασίες πυροπροστασίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σε σημεία, που χρήζουν καθαρισμού (ρεματιές, καλαμιώνες, αγροτικοί δρόμοι, κ.α.)».

Ο Δήμος γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, οι σχετικές εργασίες θα συνεχιστούν στις περιοχές:

  • Αγ. Ματθαίος
  • Προφήτης Ηλίας
  • Τάφοι Βενιζέλων
  • Αγ. Ιωάννης
  • Στέρνες Ακρωτηρίου
  • Κορακιές, κ.α.

«Παρακαλούνται οι συνδημότες μας όσο και οι επισκέπτες της πόλης μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α. Σε περίπτωση δε που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr, σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Χανίων.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή