Χανιά | Το Ψυχρό Πηγάδι της… παρακμής (εικόνες)

PSIXRO-PIGADI

Πλήρως εγκαταλελειμμένες εξακολουθούν να είναι τα δύο και πλέον και τελευταία χρόνια οι εγκαταστάσεις αναψυχής στο «Ψυχρό Πηγάδι» στα Κεραμειά του Δήμου Χανίων.

Το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα, που κατασκευάστηκε με πιστώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελείται από 6 ανεξάρτητα δωμάτια και μία ταβέρνα, έχει λεηλατηθεί και πλέον… «χρησιμοποιείται» ως… χώρος σταβλισμού ζώων!

Η συνολική κτηριακή εγκατάσταση δημιουργήθηκε ως μονάδα εστίασης και αναψυχής από τη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κεραμειών, στην οποία και ανήκε έως και την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», όταν επτά Δήμοι συνενώθηκαν, δημιουργώντας το νέο μεγάλο Δήμο Χανίων.

PSIXRO-PIGADI2

Αναγνώστης τού HANIA.news επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή και απέστειλε τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την υφιστάμενη κατάσταση, κάνοντας λόγο για «παρακμή στο Ψυχρό Πηγάδι».

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχουν υπάρξει, κατά το παρελθόν, δημοσιεύματα και από άλλα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, με τον Δήμο Χανίων, να επισημαίνει, απαντώντας, τον Φεβρουάριο του 2016, ότι «στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι η αποκατάσταση και η αξιοποίηση του κτηρίου, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει διαβούλευση και με την τοπική κοινωνία για τις πιθανές χρήσεις του. Πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες – εργασίες και το κτήριο θα είναι και πάλι έτοιμο για χρήση».

PSIXRO-PIGADI3

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή