Τουριστικά πακέτα που υπόσχονται «Σόδομα και Γόμορα» στην Κρήτη και άλλα νησιά

MALIA-TOYRISMOS

Ανεξέλεγκτο σεξ, αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσης και άγριοι ξυλοδαρμοί, είναι μερικά μόνο από τα όσα «υπόσχονται» επιχειρήσεις σε νεαρούς τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας. «Συνήθεις υποπτοι» ο Λαγανάς και τα Μάλια, όπου επιλέγονται αποκλειστικά για διακοπές «πέραν από κάθε όριο».

Σε μελέτη του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηρακλείου, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», με «συνδετικό κρίκο» την υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ, εκτός από τα συεχιζόμενα όργια, αυτοκίνητα τουριστών καταλήγουν σε βιτρίνες καταστημάτων, νεαροί κάνουν τη σωματική τους ανάγκη σε κατώφλια σπιτιών και όπου αλλού βρουν, ενώ οι ξυλοδαρμοί και οι δολοφονίες έρχονται να συμπληρώνουν το πακέτο του «εκτονωτικού τουρισμού».

Η μελέτη θέλει να αποτυπώσει το «παιχνίδι συμφερόντων» που οδήγησε στον θάνατο του 23χρονου Χέντερσον Μπακαρί στον Λαγανά, στις αρχές Ιουλίου.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, ένα μπαρ απ’ όπου «παρελαύνουν» κάθε βράδυ τουρίστες πίνοντας αλκοόλ μέχρι σημείου δηλητηριάσεως, μπορεί να κάνει τζίρο ακόμα και 50.000 ευρώ και σε συνδυασμό με τις εξαρτήσεις και τις συμφωνίες που έχει κάνει με τους tour operators, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα πως δεν θα ήθελε να αλλάξει η κατάσταση αυτή.

Κάτι για το οποίο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη τις επόμενες ημέρες στη Ζάκυνθο μεταξύ τοπικών φορέων και 30 περίπου ιδιοκτητών μεγάλων ξενοδοχείων, ώστε να μπει ένα »φρένο», κάτι που όμως είναι αμφίβολο δεδομένων των μεγάλων κερδών που επιφέρει το »bar crawl» όπως ονομάζουν οι τουρίστες την τεράστια κατανάλωση ποτών.

Οι πρόσφατες μάλιστα αποκαλύψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή και νοθευμένου αλκοόλ, δείχνει το πόσο «βολεύει» διάφορους το να συντηρηθεί η συγκεκριμένη κατάσταση.

Η μελέτη του ΤΕΙ Ηρακλείου αναφέρει μάλιστα πως αυτό το είδος τουρισμού «εξευτελίζει» πολλές περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες έχουν πολλά πράγματα να δει και να επισκεφθεί κανείς.

ΤΟ «CLUB 18-30»

Μια πολύ ενδεικτική περίπτωση του πως οργανώνονται οι διακοπές από ορισμένες επιχειρήσεις, είναι το «Club 18-30» του ταξιδιωτικού πράκτορα Thomas Cook, και απευθύνεται σε άτομα 18-30 ετών, κατευθύνοντάς τα προς συγκεκριμένες απολαύσεις, τις οποίες μάλιστα διαφημίζει και στο site του.

Φυσικά όπως κάθε άλλο πακέτο εκδρομών υπόσχεται καλοπέραση, κάνοντας όμως κάθε χρόνο το περιοχόμενό του όλο και πιο «πικάντικο», χρησιμοποιεί λέξεις – «κλειδιά», όπως: πόθος, κυνήγι, επιθυμία, γέλιο, κλάμα, ποτό, εξερεύνηση. Το «λεξιλόγιο επιβίωσης» δε, περιλαμβάνει τα: κρεβάτια, λουκάνικα, προφυλακτικά, μπίρες.

Όλες βέβαια οι σελίδες τέτοιου είδους τουριστικών γραφείων, διαφημίζουν ένα μέρος αναφέροντας τα καλύτερα bar και clubs, χωρίς να αναφέρουν τίποτα για τη φυσική ομορφιά και για τα αξιοθέατα που υπάρχουν.

Όπως αναφέρει η έρευνα, ο «εκτονωτικός» τουρισμός ξεκίνησε το 1985 στις Μπενίτσες Κέρκυρας, όταν λόγω χαμηλής ζήτησης σε περιοχές του νησιού, δημιουργήθηκαν φτηνά πακέτα με ταξίδι, διαμονή και πρωινό.

Οι πράκτορες είχαν συμφωνίες με συγκεκριμένα μαγαζιά και είχαν ως »δόλωμα» το ποτό που κόστιζε ιδιαίτερα φτηνά τότε στην Κέρκυρα.

Οι διακοπές διαφημίζονταν με το μότο «Benitses Sex and Fighting» με σύνθημα «πηγαίντε στην Ελλάδα και κάνετε ό,τι θέλετε».

ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ… ΚΟΥΠΟΝΙ

Σε ορισμένες περιπτώσεις η κατάταση φαίνεται να είναι… οργανωμένα ανεξέλεγκτη, καθώς δίνεται ειδικό κουπόνι σε τουρίστες, σαν εισιτήριο σε μουσεία, και με το οποίο μπορούν να πιουν ελεύθερα σε μαγαζιά, σε διάφορα φεστιβάλ, σε sex shows και άλλα ειδικά happenings.

Σε πολλούς από αυτούς τους προορισμούς οργανώνονται και μίνι κορυαζιέρες όπου το αλκοόλ και οι ερωτικές συνευρέσεις δίνουν και παίρνουν.

Πηγή: newsit.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή