Χανιά | Αμφιλόχιος κατά κυβέρνησης: Μεθοδεύονται ανομήματα στα σχολεία

AMFILOXIOS

Βολές εναντίον της κυβέρνησης για τις αλλαγές που προωθεί στα σχολεία (προσευχή, μάθημα Θρησκευτικών, εκκλησιασμός) εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών κατά την πρόσφατη παράκληση στο Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, γνωστό ως Ροτόντα, στην Επισκοπή Κισσάμου, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ευλογία των καρπών της γης (δείτε ΕΔΩ).

Στο τέλος της παρακλήσεως ο κ. Αμφιλόχιος, «προσκυνητής», όπως ανέφερε, του μαρτυρικού και ιστορικού, αρχαιότερου ναού της Κρήτης, σημείωσε:

«Ο ιερός ετούτος τόπος μαρτυρεί την ιστορία και την πορεία του γένους και της φυλής μας. Φωτίζει, σηματοδοτεί, αφυπνίζει και ζωντανεύει μνήμες και αλήθειες, σε εποχές όπου κάποιοι μεθοδεύοντας την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, τον εξοβελισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών, την κατάργηση του εκκλησιασμού της μαθητιώσας νεολαίας, ως και ένα πλήθος άλλων ανομημάτων, διακηρύσσουν ότι επιτελούν έργο “προόδου και εκσυγχρονισμού”, εποχές δηλαδή όπου η“ελευθερία της έκφρασης” ασεβεί και στερεί την ελευθερία της πίστης, σε αυτούς τους ομιχλώδεις και αβέβαιους καιρούς η Εκκλησία του Χριστού υψώνει αναχώματα αντιστάσεως και αφυπνίσεως, προβάλλει το πρότυπο και πρόσωπο της Παρθένου Μαρίας ως πρόσωπο κατ’ εξοχήν ελευθερίας, και καλεί τον λαό του Θεού σε πνευματική εγρήγορση και αφύπνιση. Στώμεν καλώς, αδελφοί…», κατέληξε ο κ. Αμφιλόχιος.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή