Χανιά | Ευλογία των καρπών της γης στον αρχαίο ναό της Ροτόντα (εικόνες)

AMFILOXIOS-EYLOGIA

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών τελέστηκε η παράκλησις στο Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, γνωστός ως Ροτόντα, στην Επισκοπή Κισσάμου, έδρα του εθνοϊερομάρτυρος Μελχισεδέκ, Επισκόπου Κισσάμου.

Της παρακλήσεως χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο οποίος ακολούθως ευλόγησε τους καρπούς της γης, πλούσιες προσφορές αγάπης των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης της ευρύτερης περιοχής, με τη συμμετοχή του Κλήρου της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ανατολικής Κισσάμου.

1

4

Στο τέλος της παρακλήσεως ο κ. Αμφιλόχιος, «προσκυνητής», όπως ανέφερε, του μαρτυρικού και ιστορικού, αρχαιότερου ναού της Κρήτης, σημείωσε: «Ο ιερός ετούτος τόπος μαρτυρεί την ιστορία και την πορεία του γένους και της φυλής μας. Φωτίζει, σηματοδοτεί, αφυπνίζει και ζωντανεύει μνήμες και αλήθειες, σε εποχές όπου κάποιοι μεθοδεύοντας την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, τον εξοβελισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών, την κατάργηση του εκκλησιασμού της μαθητιώσας νεολαίας, ως και ένα πλήθος άλλων ανομημάτων, διακηρύσσουν ότι επιτελούν έργο “προόδου και εκσυγχρονισμού”, εποχές δηλαδή όπου η “ελευθερία της έκφρασης” ασεβεί και στερεί την ελευθερία της πίστης, σε αυτούς τους ομιχλώδεις και αβέβαιους καιρούς η Εκκλησία του Χριστού υψώνει αναχώματα αντιστάσεως και αφυπνίσεως, προβάλλει το πρότυπο και πρόσωπο της Παρθένου Μαρίας ως πρόσωπο κατ’ εξοχήν ελευθερίας, και καλεί τον λαό του Θεού σε πνευματική εγρήγορση και αφύπνιση. Στώμεν καλώς, αδελφοί…», κατέληξε ο κ. Αμφιλόχιος.

2

Ευχαρίστησε, τέλος, τον αρχιερατικό επίτροπο ανατολικής Κισσάμου, πρωτ. π. Ιωάννη Γουμενάκη για τη φροντίδα και οργάνωση, τον Κλήρο και τις Ενορίες Ανατολικής Κισσάμου, Συλλόγους, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επισκοπής και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, ο οποίος ενέταξε το μνημειακό συγκρότημα της Ροτόντας σε πρόγραμμα (αναπαλαίωση και εξωραϊσμός προαύλιου χώρου) ύψους 80.000 ευρώ, το οποίο και επιτυχώς ολοκληρώθηκε, ευχόμενος προς όλους Καλή Παναγία.

5

3

6

7

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή