Βερναρδάκης: Στόχος ν’ αποκτήσει η Κρήτη πρωτοποριακό αναπτυξιακό σχεδιασμό

BERNARDAKIS

«Η Κρήτη έχει δυνατά χαρακτηριστικά και στόχος του αναπτυξιακού συνεδρίου είναι να αποκτήσει το νησί ένα πρωτοποριακό αναπτυξιακό σχεδιασμό». Τα παραπάνω δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αναπληρωτής υπουργός Επικράτειας Χριστόφορος Βερναρδάκης με αφορμή την παρουσία του στο Ηράκλειο και την προχθεσινή σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του Περιφερειακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο νησί, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

«Έχουμε δεχτεί σημειώματα από όλα τα υπουργεία για το έργο που έχει υλοποιηθεί, τι σχεδιάζεται και τι πρόκειται να γίνει και σε συνδυασμό με τις προτάσεις των παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων θα αποτελέσουν τα εργαλεία του αναπτυξιακού συνεδρίου. Η ομιλία του Πρωθυπουργού δεν θα είναι σε λογική εξαγγελίας έργων -όχι πως δεν θα γίνει αναφορά π.χ. στο αεροδρόμιο Καστελλίου- αλλά τα έργα δεν είναι αυτά καθαυτά η ίδια η ανάπτυξη αλλά τα εργαλεία που θα συνδέσουν τον τουρισμό με τη βιομηχανία, την εργασία, την ενέργεια για να φέρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Η Κρήτη έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε επίπεδο επιστημονικό και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις και τις καινοτομίες και να τις συνδέσουμε με το παραγωγικό μοντέλο του νησιού», τόνισε ο κ. Βερναρδάκης.

Πρόσθεσε, δε, πως από τη δεκαετία του ’80 δεν έχει αναπτυξιακό σχέδιο, αφέθηκε στον ιδιωτικό τομέα και «μέσα από το αναπτυξιακό που θα κάνουμε θέλουμε να έχουμε μια συνολική αναδιάρθρωση των περιφερειών και της ανάπτυξής τους».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή