Χανιά | «Γιατί να σπουδάσεις στο Ι.Ι.Ε.Κ. Κ.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ»

IEK-KEK-DELTA

Εξειδίκευση υψηλού επιπέδου σε ανταγωνιστικές και αναγνωρίσιμες ειδικότητες της αγοράς εργασίας, με δίπλωμα αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσφέρει το Ι.Ι.Ε.Κ. Κ.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, στα Χανιά, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους και στις νέες να σπουδάσουν την ειδικότητα που θα επιλέξουν στον τόπο κατοικίας τους.

Για τις σπουδές στη Σχολή, τα πλεονεκτήματα, την πρόσβαση στην αγορά εργασίες και τις πρόσθετες παροχές της Σχολής μίλησαν στο HANIA.news, η διευθύντρια Κατερίνα Δινοπούλου, ο συντονιστής Ενεργειών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κυριάκος Κώτσογλου και η σύμβουλος εκπαίδευσης Δέσποινα Μπουντουράκη.

Αναλυτικότερα:

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Dinopoulou

Η κα Δινοπούλου σημειώνει ότι «το ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ Α.Ε. ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1985 με σκοπό την υλοποίηση Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, που απευθύνονται σε άνεργους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και άτομα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων καθώς και την άσκηση συναφών προς το αντικείμενο αυτό δραστηριοτήτων. Η επιτυχής παρουσία του στα Χανιά χρονολογείται από το 1995 και τεκμηριώνεται από επιτυχημένες συνεργασίες με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, καθώς και με τους σημαντικότερους τοπικούς και δημόσιους φορείς. Στην εικοσαετή και πλέον πορεία του, έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία χιλιάδες ανθρωποώρες εκπαίδευσης σε άνεργους και εργαζόμενους, δράσεις συμβουλευτικής και κυρίως δράσεις προώθησης στην αγορά εργασίας δεκάδων ωφελουμένων».

Όπως τονίζει η κα Δινοπούλου, «από το 2015, πέραν από αυτή τη δραστηριότητα, λειτουργούμε, με επιτυχία στα Χανιά και Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΙΕΚ), με πλήρη αναγνώριση από το Υπουργείο Παιδείας».

KEK-DELTA-AISTHITIKH

Ερωτηθείσα αναφορικά με το ποια είναι η διαφορά του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) από τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), η κα Δινοπούλου σημείωσε: «Το δίπλωμα ΙΙΕΚ αποτελεί απευθείας διαβατήριο εισόδου στην αγορά εργασίας για όλους τους αποφοίτους μας, θεμελιώνοντας το επαγγελματικό τους μέλλον και κατακτώντας σύντομα υψηλόβαθμες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα».

Και πρόσθεσε:

• «Το δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ ΕΟΚ), ως δίπλωμα μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 5 (Ν. 2009 / 1992, άρθρο 6 – Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α).
• Επιπλέον, αναφορικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο, αυτές πλέον ορίζονται μεταξύ κατόχων αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών. Επομένως, οι απόφοιτοι του ΙΙΕΚ μας έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο (Π.Δ.50, ΦΕΚ 39/5-3-01).
• Οι διπλωματούχοι μας -όπως και όλων των ΙΙΕΚ- μοριοδοτούνται σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με 150 μονάδες (άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).
• Το δίπλωμα τους απονέμεται μετά από τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης, στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, τόσο κατά το θεωρητικό όσο και κατά το πρακτικό μέρος.
• Οι σπουδαστές δικαιούνται αναβολή στράτευσης».

Η κα Δινοπούλου επεσήμανε, τέλος, ότι «η φοίτηση σε όλα τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) έχει διάρκεια 5 εξάμηνα και μπορεί να αρχίζει κατά το χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο, με 4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης που η ΔΕΛΤΑ εξασφαλίσει θέσεις στις μεγαλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις της Κρήτης και όχι μόνο».

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΤΣΟΓΛΟΥ

KOTSOGLOY

Ο κ. Κώτσογλου αναφέρθηκε, από την πλευρά του, στους λόγους για τους οποίους ένας νέος άνθρωπος επιλέγει το ΙΙΕΚ ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ για τις σπουδές του.

«Το ΙΙΕΚ ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ ήρθε να καλύψει το κενό που υπάρχει στη μεταλυκειακή εκπαίδευση στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, προσφέροντας εξειδίκευση υψηλού επιπέδου με δίπλωμα αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΕΕ. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους νέους και στις νέες να σπουδάσουν την ειδικότητα που θα επιλέξουν στον τόπο κατοικίας τους», υπογράμμισε ο κ. Κώτσογλου.

Και συνέχισε: «Το ΙΙΕΚ ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε ανταγωνιστικές και αναγνωρίσιμες ειδικότητες της αγοράς εργασίας. Αυτό επιτυγχάνεται με:

• Την εφαρμογή άρτιων προγραμμάτων σπουδών σε ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας.
• Την επιλογή εκπαιδευτών με ανάλογες γνώσεις ή και εμπειρία, προκειμένου να παρέχουν υψηλής ποιότητας κατάρτιση και θα ήθελα από τη θέση που έχω, να τους ευχαριστήσω για τη συμβολή τους στο έργο μας.
• Τη φιλοξενία σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια των δομών της τυπικής εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας το κατάλληλο περιβάλλον για την ολοκληρωμένη κατάρτισή τους».

KEK-DELTA-TOYRISMOS

Ο κ. Κώτσογλου ανέφερε, ακόμη, ότι «θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης όλους τους συνεργάτες μας στην τοπική κοινωνία (πχ επιχειρήσεις) αλλά και τους σπουδαστές μας και τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν από το ξεκίνημα του ΙΕΚ μέχρι την αποφοίτηση των πρώτων μας σπουδαστών αλλά και όλα τα χρόνια της παρουσίας μας στα Χανιά και στην Κρήτη γενικά. Τους υποσχόμαστε ότι είμαστε μια επιλογή για την οποία δε θα μετανιώσουν γιατί έχουμε επικεντρωθεί σε ειδικότητες σύγχρονες και άμεσα συνδεδεμένες με τις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας με γνώμονα την καλύτερη δυνατή επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας».

KEK6

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «ο Τουρισμός είναι ένα κομμάτι το οποίο γνωρίζω καλά, μια και τον υπηρετώ τα τελευταία χρόνια ως γενικός διευθυντής του ομίλου Caldera και ο πιο δυναμικά αναπτυσσόμενος κλάδος με σημαντικές επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες οδήγησαν σε ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της γενικότερης τουριστικής υποδομής. Αποτελεί τη βαριά βιομηχανία του νησιού και του Νομού μας και στην κατεύθυνση αυτή έχουμε αύξηση απαιτήσεων των εξειδικευμένων εργαζομένων στα τουριστικά επαγγέλματα. Από την αρχή της λειτουργίας μας έχουμε επικεντρωθεί σε ειδικότητες του τουριστικού κλάδου:

• Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
• Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Στέλεχος Ξενοδοχείου)

• Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού (Τουριστικός Πράκτορας)
• Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)
• Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ
• Τεχνικός Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής».

Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ

BOYNTOYRAKH

Η κα Μπουντουράκη μίλησε στο HANIA.news για τις πρόσθετες παροχές που προσφέρει το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Όπως είπε, «όλοι οι νέοι και οι νέες με την εγγραφή τους στο ΙΙΕΚ ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ εισέρχονται στην εκπαιδευτική μας οικογένεια και ασφαλώς έχουν πρόσβαση σε όλες τις δωρεάν παροχές μας, οι οποίες είναι:

Συμβουλευτική και παρακολούθηση από τα έμπειρα στελέχη του Γραφείου Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας μας για την προετοιμασία εισόδου των αποφοίτων στην αγορά εργασίας. Για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας το ποσοστό απασχόλησης των σπουδαστών μας φτάνει το 95%. Αυτό δείχνει το επίπεδο επαγγελματισμού και ποιότητας με τον οποίο δουλεύουμε και μεταφέρουμε στους σπουδαστές μας! Αυτό είναι η επιτυχία μας!
• Εκμάθηση Η/Υ, η οποία οδηγεί και στην απόκτηση Πιστοποίησης Βασικών Δεξιοτήτων σε Η/Υ. Η ΔΕΛΤΑ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές -ανεξαρτήτως ειδικότητας- το μεγάλο πλεονέκτημα της απόκτησης ενός πρόσθετου «τίτλου σπουδών», αναγνωρισμένο από όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και από το ελληνικό Δημόσιο.
• Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρώσικα) προσφέρουμε σε όλους τους σπουδαστές μας, ανεξαρτήτως ειδικότητας, την ευκαιρία εκμάθησης 4 ξένων γλωσσών, κατά τη διάρκεια του κύκλου σπουδών τους.
Χρήση της ΔΕΛΤΑ Student Privilege Card. Πρόκειται για κάρτα προνομίων και εκπτώσεων σε πολλές συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στην Κρήτη.
• Σπουδαστική κάρτα έκπτωσης 25% στα εισιτήρια των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων.
• Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα σπουδών στο IST COLLEGE».

KEK-DELTA-YPOLOGISTES

Καταλήγοντας, η κα Μπαντουράκη σημείωσε: «Λειτουργούμε σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο στο κέντρο της πόλης μας, επί της οδού Πειραιώς 1 & Σκαλίδη. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται μπορεί να μας επισκεφτεί ή και να επικοινωνήσει τηλεφωνικά στο 28210 79333 μαζί μας και να κλείσουμε ραντεβού με έναν από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης με τον οποίο μπορεί να συζητήσει οποιαδήποτε απορία, να του παρουσιάσει λεπτομερώς τα προγράμματα σπουδών μας και τις επαγγελματικές προοπτικές της ειδικότητας που έχει επιλέξει, αλλά και να δει τα καινούργια σύγχρονα εργαστήρια μας, εμπλουτισμένα με όλα τα απαραίτητα μέσα. Επίσης μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας www.iekcrete.gr».

Διαβάστε ακόμη: Ι.Ι.Ε.Κ. Κ.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ | Σπουδές υψηλού επιπέδου στα Χανιά

KEK-DELTA-MAGEIRIKH

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή