Τέρμα η ταλαιπωρία! Στεφανιογραφίες γίνονται πλέον και στο Νοσοκομείο Χανίων

NOSOKOMEIO-XANION

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 ξεκίνησε στο Νοσοκομείο Χανίων η λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου Στεφανιογραφίας. Στην έναρξη λειτουργίας του εργαστηρίου ήταν παρόντες ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Φραγκίσκος Παρθενάκης, ο αναπληρωτής καθηγητής Εμμανουήλ Σκαλίδης και το επιτελείο τους.

Στο εξής στο Νοσοκομείο Χανίων θα διενεργούνται εξετάσεις στεφανιογραφίας κάθε Τετάρτη και Πέμπτη για εσωτερικούς ασθενείς, με την προοπτική μελλοντικά να διενεργούνται σε καθημερινή βάση όλο το 24ωρο καλύπτοντας και έκτακτα περιστατικά.

Όπως σημειώνει ο διοικητής του Ιδρύματος, Μηνάς Βουλγαρίδης, σε σημερινή του ανακοίνωση, «… στο Νοσοκομείο αν και υπήρχε ο τεχνολογικός εξοπλισμός για τη διενέργεια εξετάσεων στεφανιογραφίας, αυτές δεν πραγματοποιούνταν λόγω έλλειψης εκπαιδευμένων ιατρών. Το πρόβλημα αυτό ξεπεράστηκε με την εκπαίδευση ιατρών του Νοσοκομείου Χανίων στο ΠΑΓΝΗ και με τη συνδρομή γιατρών από το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης».

«Με τη λειτουργία του Εργαστηρίου Στεφανιογραφίας οι ασθενείς από το Νομό Χανίων, οι οποίοι έως σήμερα ήταν αναγκασμένοι να μετακινούνται στο Ηράκλειο για να κάνουν εισαγωγή στο ΠΑΓΝΗ και επιβαρύνονταν οικονομικά, θα εξυπηρετούνται στο Νοσοκομείο Χανίων», καταλήγει ο κ. Βουλγαρίδης.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή