Εκλογές Κεντροαριστεράς | Νίκη για Γεννηματά, πρωτιά Ανδρουλάκη στην Κρήτη

EKLOGES-KENTROARISTERAS

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

23.33 Ν. Ανδρουλάκης: Δεσμεύομαι για την ενότητα της παράταξης (βίντεο)

Πηγή: in.gr

Αποτελέσματα στο 95,55% πανελλαδικά: 

Φώφη Γεννηματά: 56,7%
Νίκος Ανδρουλάκης: 43,3%
Άκυρα: 0,52%
Λευκά: 0,99%

23.20 Σταύρος Θεοδωράκης: Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πρώτες μιας νέας εποχής για την προοδευτική παράταξη. Φιλελεύθεροι, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, πρέπει να ενώσουμε την δύναμη μας. Η πατρίδα έχει ανάγκη από γενναίες συμμαχίες, τολμηρές προτάσεις και δίκαιες πολιτικές. Ο δρόμος είναι ανηφορικός,αλλά είναι ο μόνος που έχουμε μπροστά μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για το καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε. Όπως επίσης τον πρωτοεμφανιζόμενο στην κεντρική σκηνή Γιώργο Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους. Η μεγάλη συμμετοχή και αυτή την δεύτερη Κυριακή δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Ο νέος φορέας θα χτιστεί πάνω στην ενότητα. Θέλω τέλος να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας. Από τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του μέχρι τα παιδιά των εφορευτικών επιτροπών στις κάλπες όλης της Ελλάδας. Ξεκουραστείτε και από αύριο δουλειά

23.16 Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά έδωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

PAPADIMOYLHS

23.12 Την νεοεκλεγείσα αρχηγό της νέας κεντροαριστεράς υποδέχθηκαν Αλιβιζάτος- Ανδρουλάκης

23.11 Στα γραφεία της επιτροπής Αλιβιζάτου μετέβη μόλις και η νικήτρια των εκλογών Φώφη Γεννηματά

23.02 Ανδρουλάκης: Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Η παράταξη είναι εδώ απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά.

22.59 Δήλωση Φώφης Γεννηματά για τη νίκη της στο β’ γύρο των εκλογών της κεντροαριστεράς:  Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή.

22.55 Στα γραφεία της επιτροπής Αλιβιζάτου μεταβαίνει αυτή τη στιγμή ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος της επιτροπής αναμένει τον ευρωβουλευτή έξω από το γραφείο του.

22.53 Το μήνυμα του Γιώργου Καμίνη: «Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τη Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη νίκη της, σε μια διαδικασία που χάρη στη δική της απόφαση ξεκίνησε πριν από κάποιους μήνες. Πλέον, η Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη. Να ηγηθεί του κοινού μας εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Από τη μεριά μας, μέσα από τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προτάσεων και θέσεων, θα είμαστε δίπλα της στην προσπάθεια αφενός να δημιουργήσουμε στην πράξη, πλέον, το κοινό μας σπίτι, αλλά και αφετέρου να διαμορφώσουμε μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.  Συγχαίρω επίσης θερμά τον Νίκο Ανδρουλάκη που με ενθουσιασμό κατάφερε να ανοίξει αποφασιστικά το θέμα της ανανέωσης, αλλά και να ενεργοποιήσει ξανά χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται διαχρονικά δίπλα στην παράταξη. Θέλω να συγχαρώ για ακόμη μια φορά τους εθελοντές όλων των υποψηφίων και βεβαίως την επιτροπή Αλιβιζάτου που έφερε εις πέρας μια πρωτόγνωρη διαδικασία με άψογο και αδιάβλητο τρόπο. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Με τη μαζική συμμετοχή τους, οι πολίτες πήραν για ακόμη μια φορά την παράταξη στις πλάτες τους επικυρώνοντας σήμερα αυτό που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή. Έχει γίνει το πρώτο μεγάλο και δύσκολο βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού κινήματος. Οι πολίτες μας έδωσαν με ορμή και δύναμη τη σκυτάλη. Τώρα είναι δικό μας χρέος να μην τους απογοητεύσουμε. Είναι χρέος μας να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους και να δημιουργήσουμε μια νέα μεγάλη παράταξη. Μια νέα παράταξη δίπλα στην κοινωνία, μια παράταξη που θα βρίσκεται και πάλι στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Αποτελέσματα στο 95,65% της Κρήτης: 

Νίκος Ανδρουλάκης: 54,65%
Φώφη Γεννηματά: 45,35%

Αποτελέσματα στο 90,64% πανελλαδικά

Φώφη Γεννηματά: 57%
Νίκος Ανδρουλάκης: 43%

Αποτελέσματα στο 90,01% πανελλαδικά: 

Φώφη Γεννηματά: 56,95%
Νίκος Ανδρουλάκης: 43,05%

22.39 Παπανδρέου για τη νίκη Γεννηματά: Οι προοδευτικοί πολίτες κινητοποιήθηκαν και αυτήν την Κυριακή, για δεύτερη φορά. Με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής. Μια απάντηση σε όσους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας ακροδεξιές αντιλήψεις, επιδιώκουν να απαξιώσουν τη συνεισφορά της Παράταξής μας στην πορεία της χώρας. Η μήτρα της Παράταξης, είναι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, εντολή και παρακαταθήκη για όλους μας, με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα στα επόμενα βήματα ώστε να φέρουμε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεραν το οργανωτικό βάρος της προσπάθειας, σε όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αδιαμφισβήτητη νικήτρια Φώφη Γεννηματά. Καλή μας δουλειά!

22.35 Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από Σημίτη, Παπανδρέου, Βενιζέλο, Καμίνη, Θεοδωράκη, Μανιάτη, Θεοχαρόπουλο, Ραγκούση, Τούντα και Πόντα

22.25  Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Ευθύνη όλων μας να προχωρήσουμε σε έναν ισχυρό ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό φορέα»
Αναλυτικά η δήλωσή του: «Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της στη θέση της επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς μέσα από ανοιχτές μαζικές διαδικασίες. Η συμμετοχή των πολιτών και σήμερα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη. Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διερ­γα­σί­ες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχε­τι­σμών στην χώρα. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί συνεχίζεται»

Αποτελέσματα στο 86,57% πανελλαδικά: 

Φώφη Γεννηματά: 57,16%
Νίκος Ανδρουλάκης: 42,84%

22.15 Oσο προχωρά η ενσωμάτωση επιβεβαιώνεται η εικόνα μεγάλης νίκης της Φώφης Γεννηματά, καθώς καταγράφεται τάση υπέρ της προέδρου του ΠΑΣΟΚ (με κατά τόπους μεγαλύτερη ή μικρότερη διαφορά) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με την εξαίρεση της Κρήτης, που ψήφισε τον καταγόμενο από το νησί Νίκο Ανδρουλάκη με διαφορά. 

22.10 Σε λίγη ώρα αναμένονται δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά που είναι η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς με μεγάλο προβάδισμα.

RAGOYSHS

MANIATHS

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στη Γεννηματά με ένα μήνυμα

MITSOTAKHS

Αποτελέσματα στο 80,70% πανελλαδικά: 

Φώφη Γεννηματά: 57,34%
Νίκος Ανδρουλάκης: 42,6%

Αποτελέσματα στο 88,62% της Κρήτης

Νίκος Ανδρουλάκης: 54,37%
Φώφη Γεννηματά: 45,63%

Αποτελέσματα στο 72,90% πανελλαδικά 

Φώφη Γεννηματά: 57,46%
Νίκος Ανδρουλάκης: 42,54%

Πανηγυρικό το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη. Στον 6ο όροφο, στο γραφείο της Φώφης Γεννηματά οι στενοί της συνεργάτες Μανώλης Όθωνας, Κώστας Λαλιώτης, Τόνια Αντωνίου, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Παύλος Χρηστίδης.

Αποτελέσματα στο 49,92% της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας:

Φώφη Γεννηματά: 68,7%
Νίκος Ανδρουλάκης: 31,3%

Αποτελέσματα στο 56,1% της Πάτρας:

Φώφη Γεννηματά: 61,75%
Νίκος Ανδρουλάκης: 38,25%

Αποτελέσματα στο 100% της Καλύμνου: 

Φώφη Γεννηματά: 68,8%
Νίκος Ανδρουλάκης: 31,2%

Αποτελέσματα στο 66,59% πανελλαδικά: 

Φώφη Γεννηματά: 57,58%
Νίκος Ανδρουλάκης: 42,42%

Αποτελέσματα στο 78,40% της Θεσσαλονίκης: 

Φώφη Γεννηματά: 53,99%
Νίκος Ανδρουλάκης: 46,01%

Αποτελέσματα στο 20,67% της Αττικής: 

Φώφη Γεννηματά: 57,63%
Νίκος Ανδρουλάκης: 42,37%

Αποτελέσματα στο 45,65% 

Φώφη Γεννηματά: 58,28%
Νίκος Ανδρουλάκης: 41,72%

Αποτελέσματα στο 40,51%

Φώφη Γεννηματά: 58,77%
Νίκος Ανδρουλάκης: 41,23%

Αποτελέσματα στο 30%:

Φώφη Γεννηματά: 59,56%
Νίκος Ανδρουλάκης: 40,44%

Αποτελέσματα στο 37% των ψήφων στην Κρήτη:

Νίκος Ανδρουλάκης: 51,57%
Φώφη Γεννηματά: 48,43%

Αποτελέσματα στο 25% πανελλαδικά:

Φώφη Γεννηματά: 60,1%
Νίκος Ανδρουλάκης: 39,9%

Τα στοιχεία από τη μέχρι στιγμής καταμέτρηση δείχνουν τη Φώφη Γεννηματά πρώτη πανελλαδικά, εκτός από την Κρήτη όπου έχει καταγράψει πρωτιές ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναλυτικότερα:

155.600 είναι ο οριστικός αριθμός αυτών που συμμετείχαν μέχρι το κλείσιμο -σχεδόν- της κάλπης στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με υποψήφιους την Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο η συμμετοχή έφθασε το 74% του πρώτου γύρου (που διεξήχθη την προηγούμενη Κυριακή) παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα της Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%.Ο κ. Αλιβιζάτος αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα αποτελέσματα για την εκλογή αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς κατά τις 21:15.

3η ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Χωρίς εκπλήξεις σε σχέση με τον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής είναι η κατάταξη των Περιφερειών με κριτήριο το ύψος της συμμετοχής, καθώς η σειρά δεν άλλαξε. Και πάλι ιδιαίτερα ψηλά, πλην της δεύτερης σε πληθυσμό περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η Κρήτη και η Δυτική Ελλάδα, περιοχές και οι δύο με έντονο «πράσινο» παρελθόν.

Αναλυτικά μετά τις 19.00 η συμμετοχή σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr κυμαινόταν ως εξής:

  • Αττική: 49.200
  • Κ. Μακεδονία: 21.000
  • Κρήτη: 13.900
  • Δυτική Ελλάδα: 10.800
  • Θεσσαλία: 9.200
  • Στερεά Ελλάδα: 8.400

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Stuttgart

Γεννηματά: 71
Ανδρουλάκης: 41
Λευκά/άκυρα: 1

München
Γεννηματά: 71
Ανδρουλάκης: 32
Λευκά/άκυρα: 1

Offenbcah
Γεννηματά: 64
Ανδρουλάκης: 13
Λευκά/άκυρα: 1

Köln
Γεννηματά: 37
Ανδρουλάκης: 10
Λευκά/άκυρα: 1

Berlin
Γεννηματά: 45
Ανδρουλάκης: 15
Λευκά/άκυρα: 1

Wuppertal
Γεννηματά: 28
Ανδρουλάκης: 18
Λευκά/άκυρα: 0

Düsseldorf
Γεννηματά: 20
Ανδρουλάκης: 26
Λευκά/άκυρα: 1

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Ψήφισαν: 150
Ν. Ανδρουλάκης: 89
Φ. Γεννηματά: 54
Λευκά: 6
Ακυρο: 1

Πηγή: news247.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο