Χανιά | Το νομοθετικό «μπλόκο» στις κατεδαφίσεις στο παλιό λιμάνι έφερε παραίτηση Βλαχάκη με καταγγελίες

Αλυσιδωτές αντιδράσεις, με πρώτη την παραίτηση του κ. Μιχάλη Βλαχάκη από την προεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, προκαλεί άρθρο νόμου που εκδόθηκε σε ΦΕΚ την περασμένη Τετάρτη και προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι «κατά τη διάρκεια της διετούς αποκλειστικής προθεσμίας για την καθαίρεση των κατασκευών που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής» (σ.σ.: εντός περιοχών λιμένων, όπως το παλιό λιμάνι) «και, εφόσον το άθροισμα των προστίμων και αποζημιώσεων που επιβλήθηκαν για την ανέγερση ή χρήση τους δεν υπερβαίνει τα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, μη συνυπολογιζομένων τόκων και προσαυξήσεων, αναστέλλεται η εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής και η έκδοση νέων, καθώς και η επιβολή προστίμων και αποζημιώσεων για την ανέγερση ή χρήση των κατασκευών του παρόντος άρθρου, καθώς και η αναγκαστική είσπραξη των ήδη επιβληθέντων προστίμων και αποζημιώσεων».

Ο κ. Βλαχάκης ανακοίνωσε σήμερα, νωρίς το πρωί, την παραίτησή του, προχωρώντας σε σοβαρές καταγγελίες για «φωτογραφικό» άρθρο, με σκοπό να μην προχωρήσουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής των Χανίων για τα σκιάδια στο παλιό λιμάνι.

«Σήμερα, μετά την ψήφιση του νόμου, προβληματιζόμαστε για ακόμα μια φορά, κατά πόσον η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αυτοδιοικηθεί; Ποιος αποφασίζει και για ποιους; Πώς ψηφίζονται τα νομοσχέδια εν μια νυχτί; Ποια είναι άραγε τα κίνητρα αυτής της απόφασης; Ποιοι ακούνε ποιους; Και, τελικά, ποιοι εκπροσωπούν ποια συμφέροντα; Mια προσπάθεια καθόλα επιστημονικά δρομολογημένη στη φάση της ολοκλήρωσης, ανακόπτεται στο όνομα μιας ψηφοθηρικής λογικής. Απογοήτευση, οπισθοδρόμηση και ανακοπή μιας σοβαρής και συνεπούς προσπάθειας, αντίστοιχης με όσα η ιστορία της πόλης μας απαιτεί από εμάς», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή παραίτησης ο κ. Βλαχάκης.

Και προσθέτει: «Θλίβομαι για όλους αυτούς που μεθοδεύουν ή ψηφίζουν τις φωτογραφικές ρυθμίσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των ολίγων και των εκλεκτών. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, που μεγαλώνουν την απόσταση που χωρίζει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών από την κεντρική πολιτική εξουσία, υποβάλλω δημόσια την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του ο κ. Βλαχάκης αναφέρει τα εξής:

«Η αγάπη για την πόλη μας, ο σεβασμός και το χρέος μας στη μακραίωνη ιστορία της δεν μπορεί να είναι θεωρητική τοποθέτηση αλλά πράξη τολμηρή που βασίζεται στο αίσθημα του δικαίου, της ηθικής πολίτικης και  υπεύθυνης στάσης.

Το ενετικό λιμάνι των Χανίων είναι μνημείο που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και περιηγητών, στολίδι και κληρονομία μας, ζωντανή μνήμη. Απαιτείται στη λογική της ισόρροπης και μακροπρόθεσμης  ανάπτυξης, να το βελτιώσουμε αισθητικά, σεβόμενοι τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον, έτσι ώστε να διασωθεί από την εικόνα της άναρχης εκμετάλλευσής του.

Επιδίωξα μαζί με τους συνεργάτες μου να φανώ συνεπής στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις εγκαινιάζοντας μια άλλη λογική στη διαχείριση των κοινών.

Δρομολογήσαμε διαδικασίες πρωτόγνωρες και καινοτόμες, προχωρήσαμε με τόλμη σε ρήξεις, αλλά πάντα αφουγκραζόμενοι την κοινωνία. Θελήσαμε με νόμιμες διαδικασίες να συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στην αναβάθμιση αυτής της βιτρίνας του Δήμου μας.

Στοχοποιήθηκα συστηματικά από ορισμένους που έχουν αναγάγει την ασυδοσία σε κεκτημένο δικαίωμα, από πολιτικές παρατάξεις που στον βωμό της ψηφοθηρίας θυσιάζουν την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του Δήμου. Επένδυσαν στον πολιτικό μου αφανισμό, πιστεύοντας ορθά ότι εάν δεν τα καταφέρω είναι δεδομένο, ότι δεν θα τολμήσει καμία Δημοτική Αρχή να ξανακουμπήσει αυτά τα θέματα.

Παρά τις συκοφαντίες, τις απειλές και την προσπάθεια πολιτικής απομόνωσης, επέλεξα να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία και όχι αρεστός σε μικρά ή μεγάλα συμφέροντα που δεκαετίες φρενάρουν τα Χανιά.

Με τους συνεργάτες μου προχωρήσαμε στην εκπόνηση μελέτης για τον καθορισμό τού προς παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης συνολικής επιφάνειας 4.551 τ.μ. Παράλληλα υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος για την εκτεταμένη διερεύνηση όλων των θεμάτων που αφορούν τις κατασκευές στους προς παραχώρηση κοινόχρηστους χώρους στον ενετικό λιμένα.

Έως σήμερα έχουν παραδοθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης οι Α’ και Β’ φάσεις του ερευνητικού προγράμματος. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος έγινε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στις 10 Οκτωβρίου 2017, ενώπιον κοινού και επιχειρηματιών του ενετικού λιμένα. Η θετική ανταπόκριση των επιχειρηματιών για τις προτεινόμενες κατασκευές αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα και για τον λόγο αυτό συμφωνήσαμε οι νέες μορφές σκιαδίων και εξοπλισμού να μπορούν να υλοποιηθούν πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου του 2018.

Σήμερα, μετά την ψήφιση του νόμου, προβληματιζόμαστε για ακόμα μια φορά, κατά πόσον η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αυτοδιοικηθεί; Ποιος αποφασίζει και για ποιους; Πώς ψηφίζονται τα νομοσχέδια εν μια νυχτί; Ποια είναι άραγε τα κίνητρα αυτής της απόφασης; Ποιοι ακούνε ποιους; Και, τελικά, ποιοι εκπροσωπούν ποια συμφέροντα; Mια προσπάθεια καθόλα επιστημονικά δρομολογημένη στη φάση της ολοκλήρωσης, ανακόπτεται στο όνομα μιας ψηφοθηρικής λογικής. Απογοήτευση, οπισθοδρόμηση και ανακοπή μιας σοβαρής και συνεπούς προσπάθειας, αντίστοιχης με όσα η ιστορία της πόλης μας απαιτεί από εμάς.

Θλίβομαι για όλους αυτούς που μεθοδεύουν ή ψηφίζουν τις φωτογραφικές ρυθμίσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των ολίγων και των εκλεκτών. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, που μεγαλώνουν την απόσταση που χωρίζει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών από την κεντρική πολιτική εξουσία, υποβάλλω δημόσια την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 96 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4504

Το επίμαχο άρθρο 96 περιλαμβάνεται στο νόμο 4504, «Διά βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξει», του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που εκδόθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου σε ΦΕΚ.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει τα εξής:

Κατασκευές εντός περιοχών δικαιοδοσίας των φορέων διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένων

1. Οι φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένων, στις περιοχές δικαιοδοσίας των οποίων υφίστανται κατασκευές (σκίαστρα, τέντες, πέργκολες), που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής, οφείλουν εντός χρονικού διαστήματος ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος, να εκπονήσουν μελέτες, για την υλοποίηση νέων κατασκευών, με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

• αρμονική ένταξη στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, και ως προς το σχεδιασμό αλλά και ως προς τα χρησιμοποιούμενα υλικά,
• εξασφάλιση εύκολης πρόσβασης για πεζούς και ΑμεΑ,
• εξασφάλιση προϋποθέσεων βιοκλιματικής συμπεριφοράς.

Οι ανωτέρω μελέτες εγκρίνονται από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, η οποία τεκμαίρεται δοθείσα μετά παρέλευσης τριών (3) μηνών από την ημερομηνία παραλαβής των μελετών. Σε κατασκευές που εμπίπτουν σε κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

2. Κάθε νέα κατασκευή υλοποιείται, σύμφωνα με τις εκπονηθείσες μελέτες, μετά τη λήψη των κατά νόμο απαιτουμένων αδειών και εγκρίσεων. Στην περίπτωση αυτή και μόνο για την έκδοση των ανωτέρω αδειών και εγκρίσεων, δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας.

3. Η καθαίρεση των κατασκευών που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής, διενεργείται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, είτε με ευθύνη του ιδιώτη είτε με μέριμνα των αρμοδίων υπηρεσιών της οικείας Περιφέρειας. Το κόστος των δαπανών της καθαίρεσης των αυθαίρετων κατασκευών βαρύνει τους χρήστες αυτών. Εντός του χρονικού διαστήματος των δύο (2) ετών είναι δυνατή, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, η παραχώρηση της χρήσης του υποκείμενου και παρακείμενου χώρου των κατασκευών της παραγράφου 1, με απόφαση του φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα, που κοινοποιείται στη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην αίτηση προς το φορέα για την παραχώρηση του προηγούμενου εδαφίου επισυνάπτεται βεβαίωση αρμόδιου μηχανικού για τη στατική επάρκεια των υφισταμένων κατασκευών. Στις περιπτώσεις κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων για τη λήψη απόφασης παραχώρησης απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

4. Κατά τη διάρκεια της διετούς αποκλειστικής προθεσμίας για την καθαίρεση των κατασκευών που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής και, εφόσον το άθροισμα των προστίμων και αποζημιώσεων που επιβλήθηκαν για την ανέγερση ή χρήση τους δεν υπερβαίνει τα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, μη συνυπολογιζομένων τόκων και προσαυξήσεων, αναστέλλεται:

α) η εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής και η έκδοση νέων, καθώς και
β) η επιβολή προστίμων και αποζημιώσεων για την ανέγερση ή χρήση των κατασκευών του παρόντος άρθρου, καθώς και η αναγκαστική είσπραξη των ήδη επιβληθέντων προστίμων και αποζημιώσεων.

Η διετής αποκλειστική προθεσμία της παρούσας παραγράφου αναστέλλει την παραγραφή των απαιτήσεων και δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και την παραγραφή των ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με την ανέγερση και χρήση των κατασκευών του παρόντος άρθρου και την αναγκαστική είσπραξη των επιβληθέντων προστίμων και αποζημιώσεων.

Κατά τη διάρκεια της διετούς αποκλειστικής προθεσμίας του παρόντος άρθρου, αναβάλλονται υποχρεωτικά ποινικές δίκες, που σχετίζονται με την ανέγερση και χρήση των κατασκευών του παρόντος άρθρου, καθώς και την αναγκαστική είσπραξη των επιβληθέντων προστίμων και αποζημιώσεων.

5. Μετά την πάροδο της διετούς αποκλειστικής προθεσμίας της παραγράφου 3, η ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών αποκλείει την καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση της χρήσης χώρων χερσαίας ζώνης λιμένα.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο